Po Wittgenbornu zůstává Svoboda průběžně druhý

V termínu 5. a 6.září 2014 uspořádali osmý díl německého šampionátu ADAC Mini Bike Cup ve Wittgenbornu. V prvním závodu byl Petr Svoboda pátý, druhé klání zvládl na stupně vítězů, když cílem projel třetí a před posledními dvěma podniky sezony mu patří průběžná druhá příčka za lídrem Dirkem Geigerem.

Pátek byl ve znamení volného tréninku. Trať byla členitá, také dost obtížná a proto nebylo jednoduché najít vhodné nastavení. Začátek sobotního programu ovlivnila mlha, takže warm up, dvě kvalifikace a dva závody začaly s hodinovým zpožděním. Petr nastoupil do warm upu s novou sadou pneumatik, které chtěl zajet, ale ranní rosa mu to nedovolila a zaznamenal dva pády.
Do první kvalifikace nastupoval s nedůvěrou k přilnavosti, ale přesto se mu podařilo zajet druhý nejrychlejší čas. Ve druhé kvalifikaci si čas ještě zlepšil, ale jeho soupeři rovněž zrychlili a nakonec z toho byla pátá pozice na startu.

prvním závodě Petr dobře odstartoval a dostal se na čtvrtou pozici. V jeho dalším průběhu ale bylo vidět, že zvolený převod nestačí a dostal se před něj jak Leon Orgis, tak Toni Erhart. Po vytrvalém boji s Němcem Erhartem projel nakonec cílem na páté pozici. První byl Joshua Bauer, druhý Leon Orgis a třetí lídr Dirk Geiger.
Do druhého závodu jsme změnili nastavení a převod. Petr odstartoval čtvrtý, v polovině závodu se dostal do tempa a zrychlil. S každým kolem úspěšně stahoval odstup od vedoucí skupiny a druhé klání dokončil na třetím místě s nejrychlejším kolem závodu na svém kontě. Vítězství slavil Leon Orgis, druhý projel cílem Dirk Geiger. Všem blahopřejeme. V průběžném pořadí si Petr udržel druhé místo za Dirkem Geigrem.
„Po ranním warm upu a dvou pádech jsem potřeboval nabýt jistotu,“ prozradil Petr Svoboda. „To se mi povedlo až ve druhém závodě, kde pomohlo i nové nastavení a byl jsem schopen zajíždět rychlá kola. Mám před sebou poslední dva závody letošní sezóny a doufám, že se nám podaří najít vhodné nastavení a neopustí mě štěstí. Děkuji všem za podporu. Další závod se jede už v sobotu 13.září v německém Schlusselfeldu.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist