Petr Svoboda vyhrál závod na vodě v Bopfingenu

V sobotu 23.srpna 2014 uspořádali další závod německého šampionátu ADAC, který tentokrát přivítali v Bopfingenu a jehož se zúčastnil také český jezdec Petr Svoboda. Ten v prvním závodu obsadil třetí místo a druhé klání na vodě vyhrál. V průběžném hodnocení je se 188 body druhý za Dirkem Geigerem z Německa.

Již v pátek byly volné tréninky, kde jsme hledali to nejlepší nastavení. V sobotu se odjela první kvalifikace, kde Petr Svoboda zajel druhý nejlepší čas stejně jako Dirk Geiger. Před druhou kvalifikací se zatáhlo a spustila se dešťová přeháňka. Časy se samozřejmě nezlepšily, ale Petr ukázal, že na vodě umí a zajel tak nejlepší čas.
Odpoledne byl na programu první závod do něhož Petr Svoboda startoval třetí. Start se povedl a do první zatáčky najížděl jako druhý v pořadí. Ve třetím kole na něj zaútočil třetí Němec Joshua Bauer a při kontaktu, k němuž tam došlo, se Petrovi rozvlnila motorka, kterou sice dokázal srovnat, ale ztratil tím tři pozice. V dalších kolech nasadil stíhací jízdu a postupně se propracoval až na konečné třetí místo. První projel cílem Joshua Bauer, druhý byl lídr seriálu Dirk Geiger.
Těsně před druhým závodem začalo pršet. Petr hned v prvním kole po startu převzal vedení a postupně navyšoval svůj náskok a kontroloval odstup soupeřů. Druhý závod nakonec s přehledem vyhrál, když druhému v cíli Němci Bauerovi nadělil 16 sekund. Pořadí v cíli bylo první Petr Svoboda, druhý Joshua Bauer a třetí Němec Max Zachmann. Všem blahopřejeme.

„Když jsem viděl, že začíná pršet, začal jsem si věřit, že mám velikou šanci se pokusit závod vyhrát,“ uvedl Petr Svoboda. „Jízdu na vodě jsem si velice užil a jsem rád, že jsem to zvládl a všechno dopadlo dobře. Už teď se těším na další závod, který se pojede 6.září 2014 v německém Wittgenbornu.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist