Ondřej Vostatek vybojoval první body sezony

Po úspěšné sezóně 2014, kdy Ondřej Vostatek získal v německém šampionátu ADAC Mini Bike Cup celkové čtvrté místo v kategorii pokročilých a po prvních zkušenostech ze Španělska, zahájil novou sezónu 22.března ve španělské Seville. Tam se konaly první závody šampionátu Cuna de Campeones a v kategorii Mini GP 140 český jezdec vybojoval své první letošní body za desáté a jedenácté místo.

Tým Compos Racing odcestoval do Španělska s předstihem 18. března a chtěl využít volný čas k testování. Bohužel po příletu do Valencie postihly Ondru zdravotní problémy a tak místo plánovaného testování následoval přejezd do Sevilly a až do závodů odpočinek a léčení. První volné tréninky Ondřej absolvoval až v sobotu a v neděli nastoupil do kvalifikace a závodů.

Tentokrát se na start kvalifikace i závodů postavili také jezdci z jiných kategorií a na trati se tak utkalo bezmála 40 strojů a jezdců. Najít proto místo pro dobře zajeté rychlé kolo, bylo velmi obtížné. V průběhu kvalifikace se také objevily technické problémy se spojkou. Nakonec Ondřej vybojoval 11. místo, ale díky smíšenému poli jezdců však startoval až z 16. pozice.

V obou závodech dobře odstartoval a podařilo se mu dostat o pár míst dopředu. Po celou dobu závodu se držel ve druhé skupince šesti jezdců, kteří všichni zajížděli časy v jedné sekundě a na vedoucí skupinku první čtyřky ztráceli 1,5 sekundy. Nakonec projel cílem jednou jedenáctý a jednou desátý, a do celkového pořadí si připsal prvních 11bodů.

„Naším cílem ve Španělsku je letos stabilně jezdit v první desítce a co nejvíce se naučit,“ řekl Jan Vostatek. „Ondra se musí otrkat, zvyknout si na více jezdců pohromadě, kde rozhoduje sebemenší chybička nebo zaváhání, do každého souboje musí jít naplno. Proto tu jsme, je to pro něj výborná škola.“

„Podle časů ze závodu by se Ondra měl být schopen pohybovat kolem 5-6 místa. To znamená, že potřebujeme chytit rychlost a trochu razance, abychom mohli pomýšlet v tu chvíli i na pódiové umístění. Věřím, že i v dalších závodech se mu povede dobře.“


Tým teď čeká testování v Itálii a potom soustředění v Německu. Do Španělska se vrací 12. dubna 2015.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist