Ondřej Vostatek a Martin Gbelec si nadělili v Německu pole position k narozeninám

25. - 26. 8. 2012 se v německém Geesthachtu odjely další motocyklové závody seriálu ADAC Mini Bike Cup. Oba čeští jezdci, Ondřej Vostatek a Martin Gbelec, zajeli na Hondách NSF 100 nejrychlejší časy v kvalifikaci a postavili se ve svých kategoriích na pole position. Pro Ondřeje to byla premiéra v německém poháru vůbec, takže si lepší dárek k narozeninám, které oba jezdci slaví 26. srpna, ani nelze představit.

Po skvělém úvodu přidali naši jezdci i další výborné výsledky. Martin Gbelec v kategorii pokročilých vybojoval v prvním závodě zlato před dalším českým jezdcem Filipem Salačem. Ondřejovi se poprvé v kategorii začátečníci podařilo získat pódiové umístění v podobě třetího místa.
Druhý závodní den byl bohužel, stejně jako páteční trénink, poznamenán ošklivým pádem v kategorii začátečníci. Jeden z jezdců atakoval Ondřeje a způsobil pád dalších tří. Pro Ondřeje naštěstí celý incident dopadl dobře, ale závod byl zastaven. Obsadil čtvrté místo a stejně jako ostatní jezdci si připsal do celkového pořadí pouze poloviční počet bodů.
Jan Vostatek řekl: „ Toto byl náš druhý střet s tím samým jezdcem! Není možné tolerovat takové agresivní chování a riskovat zdraví všech ostatních. Zvažujeme proto podání stížnosti na disciplinární komisi. Je zarážející kam až někteří jezdci dokážou zajít a za jakou cenu. Jistě, motocyklový sport je tvrdý a následky můžou být fatální, ale všichni si musí uvědomit, že takové chování je prostě nepřípustné. Bezpečnost u takto mladých jezdců je dle mého názoru na prvním místě.“
Druhý závod v kategorii pokročilí, byl tímto incidentem značně ovlivněn, a někteří jezdci na protest do závodu nenastoupili. Martin Gbelec si nakonec z druhého závodu přidal do „narozeninové sbírky“ pohár i za třetí místo a nadále drží druhé místo v celkovém pořadí seriálu.
Gratulujeme a hodně štěstí do dalších závodů!

Kompletní výsledky

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist