Minibiková vytrvalostní dvouhodinovka v Brně

Minibikovou sezónu na brněnském Masarykově okruhu zakončí tento víkend již tradiční dvouhodinový závod. Jezdci na malých motorkách se sejdou v sobotu ráno (27.9.2014) k tréninkovým jízdám a ve 13 hodin se dvoučlenné týmy připraví na startovní rošt, aby o patnáct minut později mohli odstartovat do vytrvalostního závodu.

Jezdci závodí každý na svém motocyklu a střídají se na trati v pravidelných intervalech určených taktikou jejich týmů. Startovní pole bude poměrně pestré a na trati uvidíme jak mladé slečny a chlapce ve třídě Junior Open, tak i ty „starší“ v kategorii Senior Open.

V kategorii mladších dětí se představí s číslem #8 dvojice Jakub Gurecký Matyáš Pálka. Kuba, devítiletý žák třetí třídy zlínské základní školy, dostal svého prvního minibika ke čtvrtým narozeninám a letos se stal vítězem Minimotocupu a prvňák Maty si vyjel celkové třetí místo. Číslo #21 budou mít na svých motocyklech sedmiletý Filip Novotný, který ve své první sezóně za řídítky motocyklu Blata Ultima Junior Concept vybojoval v Minimotocupu „bramborovou“ medaili a také sedmiletý kuřimský závodník Míša Prokeš, který přesto že se minibikům věnuje teprve rok, si svými výkony zasloužil i start v takto náročném závodu. S #59 odstartují Laura Mátlová Petrem Pelechem a na start se v kategorii Junior Open postaví také dvojice Pavel CardaDan Tureček, pravidelní účastníci Brněnské minibikové ligy.

Název kategorie Senior Open je tak trochu zavádějící, vždyť na startu uvidíme i čtrnáctiletou všestrannou sportovkyni Sašu Pelikánovou, která se kromě minibiků věnuje i tenisu, snowboardu a lyžování. Dle vzhledu jejího motocyklu Blata a kombinézy je jasné, že její závodnický vzor je Valentino Rossi, ale fandí také Abajovi a Kájovi Hanikovi. Saša vytvoří dvojici s další absolventkou Malminibikové akademie Masarykova okruhu Markétou Klugovou.
Velmi silnou dvojici s ambicemi na celkové vítězství vytvoří stříbrný medailista třídy Junior A Minimotocupu Jonáš Kocourek společně s vítězem kategorií Junior B a Junior Open Davidem Kubáněm. Další dívkou na startu je Kateřina Pálková. Čtrnáctiletá žákyně jazykové třídy na ZŠ Slovácká jezdí na minibiku od června 2013, ale jejím hlavním sportovním odvětvím je moderní gymnastika, které se úspěšně věnuje už od tří let. Katka pojede ve dvojici s Michalem Jandusem.

Zbývající týmy vytvoří zkušený matador Jaroslav Štipčák se svojí ženou Štěpánkou na motocyklu Blata, Riccardo Di Lenardo a Dita Daňhelková, Dan Kult a Tomáš Bureš, Roman Pokorný a Jaroslav Christ, Vojtěch Vyzibla s Karlem Stříteským. O těchto jezdcích vám přineseme podrobnější informace v dalších článcích.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist