Honzák vyhrál MiniGP ADAC ve Fassbergu

První ostrý závod sezóny 2016 v našem prioritním seriálu ADAC Mini bike CUP se odehrál v sobotu 7.května na kartingové dráze na vojenském letišti ve Fassbergu. Ondřej Honzák tam vyhrál oba závody a nyní jej čeká domácí podnik v Chebu.

Vše začalo pátečními volnými tréninky za krásného slunečného počasí. Okruh byl lehce změněn oproti verzi v minulém roce a tak jsme se na volné tréninky velmi těšili. Už tak velmi úzká a technická dráha byla novým kusem asfaltu ještě více „zamotána“ a zpomalena. Tato úprava nám nakonec spíše pomohla jelikož poslední týdny trénujeme především precizní manévry na malém prostoru a tak jsme již od pátku podle stopek jezdili většinou až o sekundu rychlejší časy než nejbližší konkurence. To nám dodávalo sebevědomí do sobotního oficiálního programu.

V prvním kvalifikačním tréninku přišlo malé zaváhání a lehký pád. I přes to, že Ondra odjel pouze asi čtyři měřená kola, stačilo to na průběžné třetí místo. Naše ambice byly po pátku ale ještě o kousek vyšší a tak jsme doufali ve zlepšení ve druhém kvalifikačním tréninku. Všichni soupeři od pátku velmi zrychlili a tak to nebylo vůbec jednoduché. Posledním kolem Ondra zaznamenal nejrychlejší čas a pole position bylo naše. Základ pro dobrý výsledek v závodě jsme tedy měli.

Průběh obou závodů byl velmi podobný, vedení stylem start – cíl po celých dvacet kol. Jediný rozdíl byl ve startu do závodu, který se v prvním klání nepovedl úplně optimálně a Ondra musel během prvních dvou zatáček bojovat o první místo. Během obou závodů měl Ondra na zádech největšího soupeře Frediho Heinricha, který celou dobu čekal na chybu nebo zaváhání, ale na předjížděcí manévr neměl.

Z toho výsledku jsme velmi potěšeni jelikož Ondra ukázal především stabilitu svého tempa v závodě a bezchybnost po celé dvaceti kolové závody. Již se velmi těšíme na příští víkend do Chebu, kde německý seriál pokračuje a konkurence bude mnohem vyrovnanější jelikož Němci jezdí do Chebu hodně trénovat po celý rok.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist