Další zlato míří do Česka

V sobotu 6.července 2013 pokračoval německý šampionát ADAC Mini Bike Cup na trati v německém Schlüsselfeldu. O dvojnásobnou radost se postaral Ondřej Vostatek, když oba závody ve své třídě s přehledem vyhrál a připsal si na své konto již šesté a sedmé vítězství.

Do A- finále v kategorii začátečníci se v sobotu kvalifikovalo rekordních 26 jezdců. Ondřej nastoupil do závodů z druhého místa, když mu „pole position“ uniklo pouze o několik setinek sekundy. Díky velkému počtu jezdců došlo po startu k několika kolizím a startovací procedura se musela opakovat.

Ondřej Vostatek však ani jednou nezaváhal a šel ihned do vedení. Po celou dobu závodů kontroloval první pozici a nikdo ze soupeřů nedokázal akceptovat jeho rychlé tempo. V obou závodech si tak dojel pro dvě vítězství způsobem start-cíl.
Jan Vostatek řekl: „Byly to skvělé závody, plné dramatických soubojů a zvratů. Rozhodně se bylo na co dívat. Jsme rádi, že Ondra vše zvládl a bez problémů zvítězil. Nyní se už budeme připravovat na závody, které se pojedou 20. července v Chebu. Je to jediný závod, který se pojede na našem území, a tak bych rád pozval všechny příznivce motocyklového sportu, aby se přišli podívat a podpořit naše nadějné jezdce! Bude to jedinečná možnost vidět současnou špičku Mini GP ve střední Evropě a zažít skvělou atmosféru těchto závodů.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist