Češi v ADAC Mini Bike Cupu útočí!

České naděje motocyklového sportu Martin Gbelec a Ondřej Vostatek nastoupili 23. 6. 2012 v Harsewinkelu do dalšího závodu seriálu ADAC Mini Bike Cup. V kategorii pokročilých si Martin Gbelec dojel s jistotou 2 x pro druhé místo a v celkovém pořadí se dotáhl těsně na vedoucího Friedricha Arnaulda. V kategorii začátečníci si jel poprvé pro 3. místo Ondřej Vostatek, který těsně před cílem bohužel doplatil na riskantní manévr soupeře a po střetu s jeho motocyklem skončil v nemocnici a závody nedokončil.

Oba čeští jezdci z MG Racing Teamu nastoupili do závodů ve skvělé formě a tak měli tentokrát němečtí soupeři problém držet s nimi krok. Oproti Martinovi, který měl v kategorii pokročilých poměrně hladký průběh závodu a svou druhou pozici si bez problémů udržel v obou závodech, měl Ondřej v prvním závodě velkou smůlu a štěstí zároveň. V předposledním kole se z osmého místa probojoval na místo třetí.
Těsně před cílem však jeden ze soupeřů udělal obrovskou chybu, při které ohrozil nejen našeho jezdce, ale i ostatní. V předposlední zatáčce nezvládl svůj motocykl, který se ocitl ve dráze našeho jezdce. Po srážce s motocyklem zůstal Ondřej ležet na dráze, kde ho ostatní jezdci jen těsně minuli. Jen velkou náhodou nedošlo k větší hromadné kolizi a vážnějšímu zranění. Ondřej podstoupil po převozu do nemocnice podrobné vyšetření, které naštěstí nepotvrdilo žádné závažné zranění, kromě natažené předloketní šlachy a několika oděrek. Díky tomu mohl Ondřej odcestovat společně s Martinem do španělské Zaragosy, kde se budou připravovat na Mistrovství Evropy.

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist