Češi uspěli na evropském šampionátu Mini Moto Road Racing ve Španělsku

Ve dnech 26. - 29. 7. 2012 proběhlo u španělské Zaragozy na okruhu v Zueře Mistrovství Evropy Mini Moto Road Racing. Na šampionátu se sešli nejlepší jezdci ze sedmi států Evropy, aby změřili své síly na trati dlouhé 1 700 metrů. Česká republika měla zastoupení v kategorii Mini Moto Junior A - Ondřeje Vostatka, a Martina Gbelce v kategorii Honda NSF 100 Cup, který naprosto ovládl kvalifikaci a všechny závody vyhrál. Ondřej Vostatek při svých prvních velkých závodech v kariéře skončil celkově na skvělém čtvrtém místě.

Jezdci z MG Racing Teamu dorazili na okruh v Zueře o dva dny dříve z důvodu aklimatizace na drsné přírodní podmínky, kdy se rtuť teploměru vyšplhala na 42 stupňů ve stínu, a možnosti ještě před začátkem šampionátu otestovat techniku. Ve středu 25. 7. a ve čtvrtek probíhaly volné tréninky po celý den. V pátek se jely volné tréninky dopoledne, a odpoledne jezdci nastoupili do kvalifikace. Z rozhodnutí pořadatele však po kvalifikaci došlo nejen ke spojení závodů kategorií Mini Moto Junior A, B a Senior Open 40, 50, ale také i k úpravám časové délky závodů v jednotlivých kategoriích.
V sobotu následoval jeden volný trénink a dva závody. Neděle začínala opět volným tréninkem a po slavnostním ceremoniálu se jezdci postavili na start závěrečného závodu s dvojnásobným počtem bodů. Jezdce v kategorii Honda NSF 100 Cup čekají ještě další závody 8. – 9. září v Chebu, kde se o evropském titulu v této kategorii rozhodne.
Ondřej Vostatek na nové Ultimě držel krok s nejlepšími jezdci v kategorii Mini Moto Junior A, kde rozdíly mezi nejlepšími čtyřmi byly v řádu desetin sekundy. V závodě nakonec dokázal zajet až o 5 sekund rychlejší kolo než v tréninku. V druhém závodě se Ondřejovi podařilo dojet i na místě třetím, ale bohužel dostal společně s dalšími jezdci penalizaci za předčasný start. Předvedl ovšem skvělý výkon, který ho řadí v sedmi letech k evropské špičce a nasbíral mnoho zkušeností do dalších závodů.
Martin Gbelec nastoupil do závodů Honda NSF 100 Cup ve velké pohodě, když v kvalifikaci nadělil svým soupeřům 2 vteřiny na kolo. V závodě se již od startu ujal vedení a svým soupeřům nedal vůbec žádnou šanci. S velkým náskokem zvítězil ve všech závodech a dokázal, že je v 11 letech velkou nadějí českého motocyklového sportu, která má k evropskému titulu skvěle našlápnuto.
Gratulujeme ke skvělým výkonům a držíme palce v dalších závodech!
Celkové výsledky najdete zde.

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist