Češi se rvali o vítězství v německém ADAC Minibike Cupu!

Dne 19. - 20. 5. 2012 se v německém Fassbergu konaly další závody seriálu „ADAC Minibike Cup“, ve kterém předvedli opět skvělý výkon čeští jezdci v kategorii NSF 100 pokročilí a úspěšně bojovali o příčky nejvyšší. O napínavou podívanou se postaral dosud nejlepší jezdec poháru Martin Gbelec z MG Racing Teamu a Filip Salač z teamu Salač racing s. r.o. Český benjamínek Ondřej Vostatek v kategorii NSF 100 začátečníci si „zajel“ 6 nejlepší čas ve skupině a zajistil si poprvé účast ve finále – A.

Čeští jezdci z MG Racing Teamu Martin Gbelec a Ondřej Vostatek neponechali nic náhodě a ještě před samotnými závody ve Fassbergu absolvovali za příjemného slunečného počasí trénink v Ascherslebenu. Pěkné počasí vládlo i na trati ve Fassbergu a dalo dobrý předpoklad k napínavým soubojům.
Hned v prvním závodě v kategorii pokročilí svedl nevídaný souboj Martin Gbelec a Filip Salač, ze kterého nakonec vyšel vítězně Martin Gbelec z MG Racing Teamu. V druhém závodě po nevydařeném startu Martin Gbelec na Filipa Salače nestačil a svedl tak boj alespoň o druhé místo s domácím Friedrichem Arnaudem. Nakonec Martin domácímu jezdci podlehl a skončil na třetím místě.
I přesto je Martin stále na špici celkového pořadí poháru. Skvěle „rozjetému“ Ondřejovi nepřálo štěstí v tréninku, kde ho postihl pád, který se bohužel promítl do průběhu závodů. Přestože se probojoval do finále – A, do boje o nejlepší příčky tak nezasáhl a v kategorii NSF 100 začátečníci si dojel pro sedmé a osmé místo.
Gratulujeme k výkonům a hodně štěstí do dalších závodů!

Kompletní výsledky závodů

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist