ADAC Mini Bike Cup: Svoboda je vicemistrem Německa

V letošním ročníku německého seriálu ADAC Mini Bike Cup 2014 si český závodník Petr Svoboda vedl velmi dobře, když v jeho závěru slaví celkové druhé místo potom, co při posledním klání na Sachsenringu bodoval pátým a třetím místem v cíli. Pohár vyhrál Němec Dirk Geiger, třetí místo obsadil další německý závodník Joshua Bauer.

Na poslední závod německého mistrovství ADAC MiniBikeCup Honda NSF 100 jsme zavítali na okruh Sachsenring. Ráno jsme se probudili do deštivého počasí, takže první tréninky probíhaly za mokra. Petr začal velmi opatrně. Povrch průběžně osychal a první kvalifikace se jela na polosuché trati. Tomu odpovídaly i zajížděné časy.
Do druhé kvalifikace vysvitlo sluníčko, trať úplně oschla a časy se samozřejmě zrychlovaly. Nakonec Petr vyjel pátou pozici na startu. Do prvního závodu nastupoval hodně nervózně. Start se vydařil ale v nájezdu do první zatáčky byl vyvezen a v závodu pokračoval na sedmé pozici. Nakonec byl pátý.
Do druhého závodu už nastupoval klidnější a s pocitem, že si ho chce užít. Opakovala se ale stejná situace jako v prvním závodě a Petr vyjížděl z první zatáčky devátý. Nasadil tempo a následovala stíhací jízda, kterou nakonec zakončil na třetím místě v cíli. Tím si zároveň udržel celkové druhé místo seriálu a stal se tak vicemistrem německého šampionátu ADAC Mini Bike Cup Honda NSF 100.

„Vzhledem k tomu, že jsem měl loni na Sachsenringu tři těžké pády, nastupoval jsem do závodu s vědomím, že závody musím dokončit,“ řekl Petr Svoboda. „Do prvního závodu jsem nastupoval opatrně a získal v něm jistotu. Ve druhém závodě to ze mě spadlo a šel jsem do toho naplno.“

„Do této kategorie jsem nastupoval jako nováček a ani jsem nedoufal, že se mi podaří získat titul vicemistra Německa. Děkuji celému týmu za skvělou přípravu a zázemí a všem partnerům a fanouškům za podporu,“
dodal talentovaný závodník.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist