V Barceloně slavil Toni Bou, Adam Raga skončil druhý

V závodu mistrovství světa v X-Trialu slavil prvenství znovu Španěl Toni Bou, který naposledy přišel o svoji neporazitelnost ve francouzském Pau, kde neprodloužil neuvěřitelnou šňůru osmadvaceti vítězství v řadě. Nicméně v Barceloně už bylo znovu vše při starém. Toni Bou tam vyhrál podeváté, z toho již posedmé za sebou, a v čele průběžného hodnocení má náskok třinácti bodů před Adamem Ragou.

Vítězstvím v Barceloně si Toni Bou jednak upevnil vedoucí pozici jen dvě kola před koncem šampionátu a navíc si na konto připsal další rekord v X-trialu. Reprezentant Repsol Hondy se stal v Barceloně nejúspěšnějším jezdcem s nejvyšším počtem vítězství v řadě (celkem sedm) a překonal tak dosavadní rekord Jordi Tarrese.
Toni Bou projel v Palau Sant Jordi šest náročných překážkových zón s jen šesti trestnými body, což se nikomu z jeho soupeřů nepodařilo. Na druhém místě skončil s deseti trestnými body Adam Raga (Gas Gas), který má stále možnost šampionát vyhrát, i když to s Tonim Bou nebude mít snadné. Třetí v pořadí byl Albert Cabestany (Sherco), ale ten už měl šestadvacet trestných bodů.
„Bylo fantastické vyhrát domácí závod,“ řekl Toni Bou. „Adam (Adam Raga) na mě hodně tlačil v tomto technickém klání, kde bylo důležité nechybovat a jsem velmi rád, jak to dopadlo. Byli jsme hodně nervózní, ale dosáhli jsme důležitého vítězství, protože pokud by vyhrál Adam, dostal by se před koncem šampionátu hodně blízko v hodnocení šampionátu. Vše nám vyšlo a mě nezbývá než poděkovat týmu za skvělou práci.“

Předposlední podnik světového šampionátu X-Trial 2015 je na programu 14.března v Rakousku.

X-Trial 2015 – Španělsko, Barcelona:

1 - Toni Bou - Repsol Honda - 6 bodů
2 - Adam Raga - Gas Gas - 10 bodů
3 - Albert Cabestany - Sherco - 26 bodů
4 - Jeroni Fajardo - Beta - 27 bodů
5 - Eddie Karlsson - Montesa - 25 bodů

X-Trial 2015 – průběžné hodnocení (4/6):

1 - Toni Bou - Repsol Honda - 75 bodů
2 - Adam Raga - Gas Gas - 62 bodů
3 - Albert Cabestany - Sherco - 48 bodů
4 - Jeroni Fajardo - Beta - 39 bodů
5 - Alexandre Ferrer - Sherco - 20 bodů
.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist