Toni Bou vyhrál úvodní kolo v Sheffieldu

Nejlepším možným způsobem zahájil obhajobu titulu Španěl Toni Bou, jenž v britském Sheffieldu vyhrál úvodní kolo FIM X-Trial World Championship. Úřadující světový šampion tuto sérii v posledních sedmi letech plně ovládl a jeho sedmatřicáté vítězství je absolutním rekordem světového halového trialu.

Hlavní novinkou letošní sezony je, že čtyři finalisté začínají od nuly a jejich skóre ze semifinále se jim nepřipočítává. Jezdec týmu Repsol Montesa Toni Bou dokončil kvalifikaci a semifinále s nula body a úspěch v prvním kole sezony si zajistil závěrečným výkonem, kde nasbíral tři body. Díky tomu získal náskok přes jednu sekundu, což mu stačilo na první vítězství roku.

„Nebyl to snadný podnik, protože tam byl celkem velký tlak, ale nakonec jsem moc rád, že se mi podařilo v Sheffieldu vyhrát a šampionát zahájit důležitým vítězstvím v prvním kole,“ řekl vítěz Toni Bou.
Velkou smůlu měl Španělův soupeř Jack Challoner z týmu Ossa Motos, protože ten byl v době, kdy Španěl slavil vítězství, v místní nemocnici, kde mu diagnostikovali zlomeninu čtyř prstů a kosti levého zápěstí, což byl následek těžkého dopadu z kvalifikace.

„Hned po dopadu jsem tušil, že jsem si něco udělal, protože mě to okamžitě začalo celkem dost bolet,“ uvedl Jack Challoner. „Na dnešní večer jsme se hodně těšil a věřil jsem, že to bude dobrý začátek potom, co jsem jen nedávno vyměnil motorku, ale nakonec z toho byla doslova černá můra.“

Další podnik je na programu 25.ledna 2014 v Marseille.

FIM X-Trial World Championship 2014

4.ledna 2014 - Velká Británie, Sheffield

1. - Toni Bou - Repsol Montesa Honda - 20 bodů
2. - Albert Cabestany - Sherco - 15 bodů
3. - Jeroni Fajardo - Beta - 12 bodů
4. - Takahisa Fujinami - Repsol Montesa Honda - 9 bodů
5. - Adam Raga - Gas Gas - 6 bodů

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist