Před ISDE 2008

Český Trophy team se již připravuje na start letošní šestidenní v Řecku.

Kapitoly článku

Příjezd

První část výpravy pro ISDE v Řecku dorazila na místo určení. Z letiště Makedonie je Serres vzdálen 100 km a hotel Melina, kde je česká výprava ubytovaná 38 km od místa dějiště serreského autodromu.
Přivítalo nás typické jižanské počasí, teploty se drží okolo 35 stupňů a modrá obloha bez mraků nedává ani vzdálený příslib deště.
Dnes má za úkol realizační team připravit chod hotelu a vytvořit podmínky pro jezdce, kteří přiletí do Řecka v pátek. Hotelové pokoje jsou plně klimatizované a je to jediné místo, kde má našinec přirozené podmínky. Program pro dnešní den, vyložení kontejneru, hlavně zásoby proviantu a pití. Dále se polepují zapůjčené vozidla a odpoledne vedení výpravy pojede zjistit podmínky pro složení kontejneru v paddocku.

Sobota

Po pátečním příletu jezdců je reprezentační team v plné sestavě. Sobotní den traví jezdci přípravou motocyklů a jejich zajížděním. Realizační team pokračuje s přípravami k zajištění. Já bojuji s internetem, který je tady opravdu hrozný, bohužel i přes příslib majitele hotelu se situace nezmění, vzhledem k tomu, že to neumožňují technické podmínky. Odpoledne pojedu do paddocku a zkusím zjistit, zda již je otevřené tiskové centrum.

Pondělí

Včera jezdci šroubovali na motocyklech olej, pérování a další nezbytné kousky pro jízdu jak ve sto metrech tak ve výškách přes tisíc pět set metrů. Dnes se již otevřel paddock, kam byl přemístěn kontejner. České klubové teamy ze Zruče, Bozkova a EnC jsou již na místě. Dnes jsme se byli podívat na některých testech, zatím jsou jen vykolíkované a natažené mlíko po jedné straně, vše se připravuje na středu stejně jako tiskové středisko.

Technické přejímky

Tak to máme za sebou, kompletní česká výprava má již motocykly v paddocku, ve všech teamech vládne pohoda a čeká se na příjezd předjezdců, za naši republiku najíždí Petr Dokupil.
A jak to viděl
"Je to pěkné krásné enduro snad s jedinou chybou, hrozně se práší. Časy jsou přizpůsobené prašnému prostředí, první krosový test se nejel, jde o test na kterým se jede i závěrečný motokros a stále ho kropí a válcují. Enduro test, stejný jako se jel při světě, ale hrozně se práší, pokud dojedete toho před sebou tak není pomalu možnost předjetí. Jinak je to pěkné. Jede se to asi deset minut. Druhý enduro šest minut, hodně rychlé, s šikanama jako zpomalovákem, je to proti slunci bude to náročný. Po trati jsou i pěkné trialové úseky s řečištěma a spustou volných kamení. Časy sou dost volný."

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist