ISDE: Stále vedou Australané, Češi už sedmí

Australští jezdci nejenže i po třetím dnu Šestidenní v Chile vedou hlavní soutěž World Trophy, ale navýšili také svůj náskok na Američany už na téměř tři a půl minuty. Češi se po slabším dni dosud šestých Chilanů probojovali už na sedmou pozici.
 
 

Co se stalo v úterý, že dosud skvěle jedoucí Američané z World Trophy Teamu přišli o svůj náskok na druhé Australany a ještě nabrali ztrátu? Američané neudělali nic špatně, jeli opět skvěle, ale protinožci se zkrátka vypnuli k fantastickému výkonu, kterému nešlo konkurovat. Australané si v Chile pochvalují, že profily tratí a neustále zvířený prach jim připomínají jejich domácí podmínky. Daniel Milner a Daniel Sanders byli nejrychlejšími jezdci na většině testů druhého dne, odvedli ještě lepší výkony než absolutní vítěz prvního dne Američan Taylor Robert a do třetího dne šli jako lídři s náskokem 91 vteřin. A to je ještě potkala smůla, když během čtvrtého testu zhasl motor motocyklu jejich čtvrtého jezdce. Lyndon Snodgrass (spodní snímek) dlouho tlačil ztichlý stroj a nakonec u něj svítil čas 3:00:00 hodiny a to byl jeho konec v soutěži. Kdyby se jelo podle loňských pravidel, propadli by se Australané za první desítku. Tak se Snodgrassovi čas jako nejhoršímu z Australanů škrtnul a jede se dál. Je ale jasné, že zbývající trio Milner, Sanders a Strang si už nebude moci dovolit žádnou chybu.

„Dneska to byl můj velký den, jsem šťastný, že jsem zvítězil celkově a pomohl posunout náš tým do čela. Vyjížděl jsem na trať jako jeden z prvních jezdců, takže testy byly pro mne trochu snazší. Bez prachu a předjíždění pomalejších kluků. Ve středu musíme jet konzistentně, ale především bez chyb," uvedl v cíli Milner. Tým USA neudělal nic špatně, prostě jen podlehl v tu chvíli rychlejším jezdcům. Taylor Robert měl první den výsledky v Top 3 na každém ze šesti testů, v úterý jeden vyhrál, jednou byl čtvrtý a jednou šestý. To rozhodně není výsledek, za který by se musel stydět.

„Abych byl úpřímný, zdálo se mi, že jedu opravdu dobře, nedokážu si ani představit, jaké tempo jeli ti australští kluci. A také nedělali žádné chyby. Pořád máme před sebou spoustu kilometrů, hodně technických testů. Jak všichni víme, Šestidenní je dlouhá,“ řekl Robert. Jeho kolega Ryan Sipes havaroval v jednom z posledních speciálních testů, trefil bariéru na cílové rovince a vyrazil si dech. Tím ztratil nejméně 40 sekund. Tři minuty a 23 sekund za Australany byli po druhém dni třetí Italové, zatímco obhájci titulu Francouzi jsou zatím zklamáním. Jejich nejlepším jezdcem je překvapivě Loic Larrieu, zatímco bývalý endurový několikanásobný mistr světa Christophe Chambotin už, zdá se, má svoje nejlepší roky za sebou.

Pořadí v soutěži Junior World Trophy, kterou Česká republika neobsadila, bylo po druhém dni 1. Itálie, 2. USA a 3. Francie. A co Češi? Po druhém dnu zůstal náš World Trophy Team na 8. místě.   Nejrychlejší z české reprezentace byl opět nováček Kryštof Kouble, který do středeční etapy odjížděl na celkovém 21. místě a ve své třídě E2 byl jedenáctý. Jaromír Romančík figuroval  celkově na 32. pozici a ve třídě E2 byl patnáctý. Patrik Markvart byl zaznamenán celkově jako 43. a ve třídě E1 držel desátou pozici. Jiří Hádek obsadil po úterku celkově 63. příčku a ve třídě E3 byl 19. V soutěži klubů byl Motosport Bozkov po druhém sedmnáctý a Mitokrosovaskola.cz - Motosport Bozkov šedesátý.

 

A australští jezdci třetí den ISDE 2018 zabrali ještě víc a svůj náskok ve World Trophy na druhé Američany navýšili už na 3:23,47 min. Třetí zůstali Italové (+ 6:08,18 min.) a čtvrtí Francouzi (+7:39,84). V domácím týmu k smutku fanoušků vypadl Benjamin Herrera a Chilané se propadli na příčku osmou. Tím pádem jsou Češi po třetím dnu už sedmí, na šesté Portugalce ztrácejí 3 minuty a 10 sekund. Z našich ve středu mimořádně zabral Patrik Merkvart časem 46:50,78 min., Kouble a Romančík jeli přes 47 minut a Hádek si připsal čas 50:39,03 min. Merkvartovi patří průběžně deváté místo v klasifikaci třídy E1. V absolutním pořadí se drží nadále nejvýše 27. Kouble. Lídrem je Australan Daniel Milner. Mezi juniory stále vedou Italové před Američany.  Mezi ženami excelují Australanky.      

Kompletní výsledky ISDE 2018 zde

http://www.fim-isde-live.info/

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
DutchTT přispěl 2 Kč
rotab přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist