ISDE Portugal, 2.den

Druhým dnem, pokračovala 84-tá šestidenní v Portugalsku. Etapa druhého dne byla totožná jako první den, shodný byl i počet kol dvě a počet měřených testů sedm.

Po prvním dni vedl Trophy team Francie a ani po tom včerejším se nic nezměnilo. Do času Trophy teamu galského kohouta se tentokrát započítávali Nambotin, Thain, Meo, Gauthier a Burgeois. Se ztrátou necelých čtyřiceti pěti vteřin je zatím Finsko (44´´55),Itálie (2´52´´63). V Juniorech se do čela dostali jezdci Španělska, pronásledovaní Francií (10´´56) a USA (11´´98). Naši byli po včerejšku desátí, bohužel zatím nejsou oficiální výsledky.
Ze zajímavostí dne David Knight ukončil své působení v letošním ročníku, David musel po pádu navštívit nemocnici, byl propuštěn s otřesem mozku a naraženými zády. Team Velké Británie tak jede stejně jako USA po diskvalifikaci Dietricha v pěti. V úterý byli také diskvalifikovaní junioři Portugalska a jeden jezdec Finské vázy, tím vypadávají ze hry.

Jedna ISDE „story“. Heike Patrik – německá závodnice jede letošní ročník v klubové soutěži s muži, důvod je zcela prostý, dva týdny před ISDE si Philipp Meine zlomil klíční kost a poprosil Heike, aby odjela ISDE za něj. Patrik souhlasila, ale ještě v sobotu před startem ISDE se stala evropskou šampiónkou v Cross Country, v neděli přiletěla do Porta a v pondělí závodila. Týden po šestidenní Heike čeká finálový závod v Schopau kde pojede o titul Německa.
V „éjedničkách“ opět řádil finský mladík Ero Remes, porazil tak Albergoniho i Gauthiera. Naši junioři v absolutním pořadí třídy Kuklík Martin 27., Horák Jakub 36. a Milan Engel 40. místo.
V E2 Francouz Rodrig Thain, před domácím jezdcem Correiau a Švédem Ljunggrenem. Náš Jirka Bittner 48. místo a nezapočítával se do součtu časů juniorského družstva. Nejsilnější kategorie E3 Fin Aro před francouzským duem Nambotin, Meo.
Ženská kategorie opět zavání everygreenem jehož nositelem je Ludvine Puy.
V klubové soutěži udělal jiřetínskému managerovi Ladislavu Michálkovi největší radost Honza Zaremba, Zape zatáhl a vyhrál třídu C1, před Lori Salonenem a Mauriziem Gerinim. Martin Gottvald šestnáctá pozice a Luboš Klimeš o dvě húře, tedy osmnáctý.
V „cé-dvojkách“ řádil Ital Luca Cherubini, před Morhedem a Linholmem. Víťa Kuklík pěkné páté místo, Míra Kučírek devátý a Zdeněk Gottvald dvacátá první pozice. Lukáš Hádek 40., Jan Kudrnáč 53.místo.
C3 a triumf Michala Kadlečka, před teamovým kolegou Davidem Čadkem, Rory Sullivanem a Martinem Žeravou. Další naši Michal Rudolf 26., Milan Kurfiřt 27., Hušek Petr 40.,Marek Nešpor 56.

Informace o redaktorovi

Martin Pichl - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist