ISDE, 4. den: Český tým KBS stále pátý

Fantastický souboj o hlavní trofej 94. ročníku Šestidenní vstoupil do své druhé poloviny. Američané po čtvrtém dni uhájili své těsné vedení a před druhými Australany mají ve World Trophy nyní náskok 1:27,46 minuty. Třetí Itálie už zřejmě do souboje endurových gigantů nezasáhne, její ztráta totiž vzrostla na téměř devět minut.
 

Z českých tří týmů v klubové soutěži si zatím nejlépe vede KBS Team-CZ. Po třetím, kvůli počasí a neprůjezdné trati, zkráceném dnu se trio Patrik Markvart, Jakub Hroneš a Adolf Živný vyšvihlo už na páté místo průběžné klasifikace Club Team Award. Markvart byl sedmý celkově z jezdců všech kubatur v klubové soutěži a pátý ve třídě C2.

„Od rána pršelo, počasí nebylo ideální. Čekalo nás nové kolo, věděli jsme, že pojedeme do hor a 3-4 den by měl být nejtěžší. Také že to bylo náročné! Byla taková mlha, že se ztráceli jezdci na nejvyšším kopci plném kamení, nebylo to lehké. I já jsem si sáhl chvilku na dno. Na testech byla tak velká mlha, že nešlo vidět ani na přední blatnik, natož jaká přijde zatáčka. Dojížděli jsme holky, kterým jsme pomáhali snad v každém výjezdu, na přejezdech nebyly průjezdné výjezdy, bylo tam cca 30 jezdcú. Nikdy jsem nic takového nezažil. První test jsem zajel na 4. místě a věděl jsem, že to bude dobrý den. Celé kolo pro mě vypadalo dobře, byl jsem na 7. místě celkově.Ve druhém kole jsem se snažil a zajel jsem dobré časy, abych se dostal na Top 5, ale bohužel v polovině kola nám v časové kontrole řekli, že se anuluje celé druhé kolo. Takže následoval chaos a čekání na vyjádření. Čekalo se v časovce cca 30 min, v 15:00 jsme všichni odjížděli přímo do depa, zhruba 100 jezdcú. Ve středu jsem dojel na 7. místě, což mě potěšilo, ale zároveň mrzelo. Mohlo to být lepší. Jako tým jsme poskočili na 5. místo!!! Na kluky jsem hrdý, jedou dobře a makáme, co to jde,“ uvedl ve středu Patrik Markvart po dojezdu do depa pro web CzechEnduro.cz.

Čtvrtý den opět pršelo, a tak byly některé neprůjezdné úseky vypuštěny. KBS Team-CZ udržel v těžkých terénech a slaboučké viditelnosti páté místo. Patrik Markvart byl opět nejrychlejší v týmu časem 58:23,40 min., Jakub Hroneš a Adolf Živný dobře sekundovali časem okolo jedné hodiny. KBS ztrácí na vedoucí XC Gear 26:54 min., na čtvrtý Team Italy něco přes 4 minuty. Motosport Bozkov je stále třináctý a Motokrosová škola už je třicátá.  

Čtvrtý den byl kromě bitvy Američanů a Australanů ve World Trophy ve znamení vyřazení jednoho favorizovaného týmu. V soutěži žen skončily obhájkyně titulu z Chile Australanky. Tayla Jonesová tvrdě havarovala, narazila hlavou na kámen a byl jí diagnostikován otřes mozku. Protože předtím už skončila Mackenzie Trickerová, bylo jasné, že šestinásobné šampionky Women’s Trophy další titul letos nepřidají. Francouzským juniorům na testu číslo dvě zase skončil Theo Espinasse (Sherco). Junior World Trophy dál vedou Australané s neskutečně rychlým Lyndonem Snodgrassem. Na druhé USA mají pohodlný náskok 8:52 min. Mezi ženami jsou v čele Američanky o 13 minut před Britkami. Ve World Trophy už skončily naděje Britů, když po mistru světa Bradu Freemanovi musel odstoupit i Joe Wootton. Na špici nejdůležitější soutěže stále pokračuje neskutečný souboj Josepa Garcii a Daniela Sanderse. Čtvrtý den vyhrál Španěl tři, Australan čtyři testy. O vedení týmů ale rozhoduje naprostá vyrovnanost celého týmu, a to hraje do karet vedoucím Američanům. Taylor Robert, Steward Baylor a Kailub Russell ve čtvrtek skončili v TOP 7 v klasifikaci jednotlivců. 

 

Všechny výsledky zde: 

https://fim-isde.com/fim-isde-2019-results/

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist