ISDE, 3. den: Déšť odstavil jezdce klubových týmů

Program třetího dne 94. ročníku Šestidenní (ISDE) v Portugalsku silně narušil déšť. Kvůli nepřízni počasí byl předčasně ukončen závod pro klubové týmy, jezdci hlavních soutěží ale pokračovali. Do vedení FIM World Trophy se dostali vyrovnanými výkony Američané, kteří mají na druhé v pořadí, obhájce titulu z loňska Australany, náskok 1:12,41 min. Třetí místo stále drží Itálie.

Na čerstvě promočených tratích okolo silničářského okruhu Portimao se ve středu najednou ztratila dosavadní suverenita lídra absolutní klasifikace jednotlivců Daniela Sanderse, i když Australan na Husqvarně ve třídě E3 předváděl zase kvalitní nadstandard, který ve výsledku stačil na celou konkurenci. Třetí den se jel nový okruh, který bude stejný i den čtvrtý. První test třetího dne se stal kořistí Španěla Josepa Garciy (KTM E 1), druhý pak překvapivě pro sebe získal Švéd Albin Elowson na Husqvarně ve třídě E2. Čtyřiadvacetiletý Sanders se prosadil na třetím a šestém speciálu, čtvrtý vyhrál Američan Taylor Robert (KTM – E2), pátý a sedmý opět Garcia. Den nakonec opět vyhrál Sanders před Robertem o 11 sekund. Robert se lepší den ode dne a vytrvale táhne Američany dopředu. Jeden z předzávodních favoritů se po prvním dnu vyjádřil, že mu zdejší hlavně písčité tratě příliš nevyhovují, ale později jim přišel na chuť. „Celkově se mi ale zdá, že si vedu dobře. Hlavní je, že jedeme skvěle a vyrovnaně jako tým. Například s Kailubem Russellem se kolikrát v jedno testu vlezeme do jedné sekundy. Pořád se snažím přiblížit se Sandersovi, který tady jede v úžasné formě,“ uvel Robert.

Přesně to, čem Robert mluvi, tedy vyrovnanost celé čtveřice jezdců ( a o to jde v ISDE jde především) amerického World Trophy Teamu, dostala USA po třetím dni do vedení. Ryan Sipes zajel čas 56:14.10 min., Kailub Russell 55:41.54, Taylor Robert 55:25.64 a Steward Baylor 57:25,05. Pro srovnání Australené: Matthew Phillips 58:30.50, Daniel Sanders 55:14.00, Joshua Green 57:24.01 a Luke Styke 56:46,11. Po třetím dnu se propadli pořadím až na desáté místo dosud skvěle jedoucí Španělé, kteří přišli o Toshu Schareina. V soutěži juniorů jsou na prvním místě Australané před USA a Itálií, která s dostala před mladé Francouze.

Třetí etapa byla po druhém kole pro klubové týmy zrušena pro nesjízdnost některých úseků. Jezdci byli ředitelem Šestidenní odvedeni do depa poté, co někteří slabší závodníci nezvládli příliš drsný výjezd. „V jednom dlouhém kamenitém výjezdu se zaseklo mnoho jezdců. Já jsem tam tady problém neměl, ale donesly se tady zprávy, že to bylo dost brutální, pršelo tam a tak,“ vysvětili v depu Zdeněk Pitel z klubového týmu Motokrosováškola.cz. Do průběžných výsledků soutěže Club Team Award tak byly započítány jen absolvované testy. Stále vede XC Gear. Český KBS Team CZ se neoficiálně ze sedmé pozice posunul už na pátou, Motosport Bozkov ze sedmnácté na patnáctou a Team Motokrosová škola byl po třetím dnu klasifikován na 33. pozici. Patrik Markvart drží 7. místo celkově v klubové soutěži a 5. místo v kategorii C2, Jiří Hádek je 13. celkově (3. v C3) a Adolf Živný byl zaznamenán 22. celkově a 10. v C2.

 

Všechny výsledky zde:

https://fim-isde.com/fim-isde-2019-results/

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
Gargi32 přispěl 2 Kč
jendazeleny přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist