ISDE 2018 – Šestidenní ovládli Australané, Češi skončili sedmí

Viňa del Mar (Chile) – Skončil 93.ročník Mezinárodní šestidenní motocyklové soutěž a to jasným vítězstvím jezdců z Austrálie, kteří ovládli World Trophy, pošesté v řadě Women’s World Trophy a individuální soutěže jednotlivců v čele s Danielem Milnerem a Taylou Jones. Junior World Trophy vyhrálo družstvo Itálie. Český Trophy tým ve složení, Patrik Markvart, Jiří Hádek, Jaromír Romančík a Kryštof Kouble, obsadil celkové sedmé místo. Příští roku bude Šestidenní v Portugalsku.

Poslední šestý den soutěže byl jako již tradičně ve znamení závodu motokrosu, který se odehrál nedaleko pořadatelského města na dráze, kterou tvořil především sypký písek. Družstvo Austrálie nastupovalo do posledního dne s výrazným náskokem, takže věděli, že pro celkové vítězství ve World Trophy není nutné za každou cenu vyhrát. Nakonec skončili třetí a mohli slavit. Poslední den vyhráli Italové před družstvem USA.

„Je to pro nás obrovský výsledek,“ uvedl celkový vítěz, Australan Daniel Milner (KTM). „Mám za sebou bezesnou noc, jelikož jsem se obával závěrečného motokrosu, ale je to něco úžasného, že jsme vyhráli. Po celý týden jsme byli velmi silní. Bohužel hned druhý den vypadl Lydon Snodgrass a jak víme, všechno mohlo dopadnout jinak. Ale nevzdali jsme to a kluci jeli celý týden výborně.“

V kategorii Junior World Trophy slaví celkové vítězství družstvo Itálie ve složení Andrea Verona (TM), Matteo Cavallo (Beta) a Davide Soreca (TM). Jako druzí se umístili jezdci USA, kteří ztratili čtyři minuty a třetím týmem v pořadí je Francie, jejíž jezdci úspěšně odrazili atak domácích závodníků.

„Je to neuvěřitelný pocit,“ uvedl Andrea Verona. „Věděli jsme před cestou do Chile, že můžeme bojovat o vítězství, ale ani náhodou jsme si nepředstavili, že bychom zajeli tak jak tento týden. Loni jsme ve finále ztratili jen patnáct sekund na Francii, takže vyhrát letos je naprosto skvělé. Každý den jsme do toho dávali všechno a nikdy se nenechali ukolébat výsledkem. Je to deset let, kdy naposledy Itálie vyhrála tuto kategorii, takže o to silnější to je.“

Rekordy se přepisovaly v soutěži Women’s World Trophy, kde již pošesté v řadě vyhrály Australanky, které tak nepoznaly porážku od roku 2013. Druhé místo patří USA, jež si v každé z kategorí dojelo pro pódium. Třetí skončily Španělky.

„Je to až neuvěřitelné, že je to naše šestá FIM Women’s World Trophy,“ uvedla nadšená Tayla Jones (Husqvarna), jenž vyhrála rovněž individuální soutěž. „Tuto soutěž je náročné vyhrát jednou natož šestkrát. Nedokážu týmu dostatečně poděkovat za vynaložené úsilí, které vedlo k dosažení tohoto výsledku.“


Český tým Patrik Markvart, Jiří Hádek, Jaromír Romančík a Kryštof Kouble, obsadil v kategorii World Trophy celkové sedmé místo. Za sebou Češi udrželi silné týmy Chile a Německa.

V soutěži klubů Club Team Award vyhrál Motoclub Italy, jedenácté místo vybojovali jezdci týmu Motorsport Bozkov ve složení Robert Friedrich, Tomáš Koucký a Milan Kottek.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
KARING přispěl 2 Kč
pp377 přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist