Česká reprezentace po úvodních kilometrech ISDE 2015

Po prvních odjetých kilometrech je český Trophy tým na průběžné desáté pozici. Tým v soutěži juniorů je na úvod jedenáctý a do druhého dne bude nastupovat jen ve třech, protože ze soutěže odstoupil Martin Kulhánek. Úvodní den české reprezentace na motocyklové šestidenní zhodnotil manažer týmu Jiří Pošík.

V pondělí jezdci absolvovali 265 kilometrů tratě, která vedla převážně terénem. Málo silnic a odpočinkových cest. Počasí proměnlivé, jezdci několikrát zmokli a ve srovnání s minulým týdnem bylo na kopcích poměrně zima.

Na prvním testu, který se jel čtyři kilometry od startu, nebylo po ránu ještě moc vidět. Rychlostní zkouška je téměř celá natažená v hustém listnatém lese. První jezdci měli ještě uklouzanou trať, která se po několika průjezdech podhrábla na suchý podklad. Nejlepšího času z českých jezdců této rychlostní zkoušky dosáhl Jaromír Romančík. Poté se jezdci vydali do první časové kontroly lehčím terénem s mírnějším převýšením. Sem si jezdci najížděli okolo 6 až 7 minut.

Trať do druhé časové kontroly vedla přes úpatí Kojšovské hoľy. To znamenalo více strmějších výjezdů a sjezdů. Do druhé časové kontroly si jezdci najížděli 8 až 10 minut. Následovala druhá rychlostní zkouška, která trvala okolo deseti minut. Charakter tohoto testu byl travnatý podklad s vloženou motokrosovou tratí.

Poté jezdci pokračovali do třetí časové kontroly. Trať vedla přes nejvyšší horu a tento úsek byl nejtěžší částí tratě dnešního dne. Na jezdce čekala ještě třetí rychlostní zkouška, která byla podobná předchozímu testu. Louky a část motokrosu. Jezdci ji zajížděli okolo 9 minut. Na závodníky pak čekal poslední úsek kola a to přejezd do čtvrté časové kontroly, která byla přímo v Košicích v depu.

Po prvních měřených testech se naši jezdci pohybovali okolo sedmého místa celkově v pořadí týmů. Charakter testů se po projetí 500 jezdců značně změnil a zvýšenému tempu amerických, australských a francouzských týmů nikdo nestačil. Naši jezdci se ve druhém kole nevyhnuli drobným závadám a lehkým pádům. Po součtu šesti rychlostních zkoušek obsadili desáté místo v národních týmech. Ze silných týmů Německa, Švédska a Anglie nedokončil vždy jeden jezdec a tak jsou tyto týmy oslabeny a budou v soutěži pokračovat pouze v pěti.

Nálada v týmu je skvělá, pohodová a jezdci se těší na zítřejší den. Pokusí se smazat náskok Německa. Druhý den se jede stejná trať jako v pondělí, jen došlo k menším změnám a to, že pořadatel ubral několik minut z jízdní doby.

Jezdci juniorského Trophy týmu podávali vyrovnané výkony. Bohužel pro Martina Kulhánka šestidenní končí. V plné rychlosti mu podklouzl motocykl a narazil motorem do stromu.
Oprava poškozených dílů trvala přes třicet minut, čímž přesáhl časový limit na vyloučení.
Juniorský tým obsadil po prvním dnu jedenácté místo a zítra již pokračují pouze ve třech.

VIDEO - 1.část

 

VIDEO - 2.část

 

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist