Češi na Šestidenní stále drží sedmé místo

Šestidenní 2018 ve čtvrtek načala svou druhou polovinu. Po čtvrtém dnu se v první desítce soutěže o World Trophy zachovalo stejné pořadí, to znamená, že pořád vedou Australané před Američany a Italy. Česká reprezentace je stále sedmá, nejlepší čas čtvrtý den opět zajel Patrik Markvart. Také mezi juniory je vše při starém: Itálie, USA a Francie.

Středa a třetí den ISDE přinesla jezdcům nové trasy, etapa měla měřit 297 kilometrů, ale organizátoři nakonec jeden měřený úsek (enduro test) vynechali, protože teploty se přiblížily k třicítce a prachový oblak v lese a údolí zůstal „sedět“. Došlo k mnoha pádům a zraněním. Na tomto testu měl pád i náš jezdec Jiří Hádek, který si poškodil spojkový válec. Zbytek testu a přejezd do další časové kontroly dojížděl bez spojky. Pádu se v středu nevyvaroval ani Kryštof Kouble, který si poranil pravý kotník. Jaromír Romančík se na tvrdém, prašném, kamenitém povrchu. nemohl dostat do svého obvyklého tempa. Třetí den naopak svědčil Patriku Markvartovi, který byl z našich jezdců nejrychlejší. Vynikající časy zajížděl na cross testu v kamenitém řečišti, kde se řadil mezi nejrychlejší jezdce ve své třídě E1. Jezdci se začínají potýkat s technickými problémy. Ve středu vypadl nejrychlejší jezdec Chile, což Čechům pomohlo o jedno umístění nahoru pořadím. Technické problémy měl italský jezdec, bývalý endurový mistr světa třídy E2 Alex Salvini, kterému se zastavil motocykl přímo na testu. Po osmi minutách ho opravil a pokračoval dále v etapě.

 

V Chile nepřestávají udivovat australští jezdci World Trophy Teamu. Jejich kapitán, australský offroad šampion Daniel Milner (KTM), vyhrál v absolutním pořadí dva dny po sobě. Jeho kolegové Daniel Sanders (Husqvarna) a Joshua Strang (Husqvarna) rovněž zdatně přispívají vynikajícími časy, "Jsem spokojený s tím, jak nám to tady jde. Ve středu to byl další vynikající den pro Austrálii. Dostali jsme se do poloviny závodu a máme víc než tříapůlminutový náskok. To je velké povzbuzení našeho sebevědomí. I když nám odpadl Lyndon Snodgrass, věříme si, že Šestidenní dotáhneme do vítězného konce. Užíváme si to tady, jedeme kolikrát až přes hranice rizika a svádíme krásné souboje s Američanem Taylorem Robertem," svěřil se Milner.

Motosport Bozkov se po středě probojoval na 14. místo v soutěži klubů. „Pořadatelé hrozili těžkou tratí a co slíbili, to splnili. Okruh byl opravdu náročný, dlouhé přejezdy, hodně jezdců nestíhalo a chytali trestné minuty. Nejlépe dnes zajel Robo (Fridrich), kterému testy opravdu sedly a první test dokonce vyhrál ve třídě. Druhý z našich jezdců byl Tomáš (Koucký), který si moc den neužil, na třetím testu měl pád, při kterém zlomil spojkovou pumpu a nezbývalo nic jiného než jet nejdelší přejezd bez spojky. Naštěstí se mu podařilo do časové kontroly dostat včas na to, aby se pumpa vyměnila a jelo se dál. Milan (Kottek) byl kousek za Tomášem a tím se Bozkov posunul na 14. místo. Den to byl náročný a ve čtvrtek nás čeká stejný kolotoč. Tak doufáme že jsme si smůlu vybrali a vše půjde jak má,“ zaznělo v prohlášení týmu. Ve čtvrtek na jezdce čekala stejná trať jako ve středu. 297 km prašným chilským terénem. Na večerní jury se rozhodlo, že v prvním kole bude vynechán středeční zrušený enduro test a ve druhém kole se prý uvidí. Jako první v čase 8:17 vyrazil do čtvrté etapy Patrik Markvart. V čase 8:19 odstartoval tandem Kouble, Romančík a v 8:32 se vydal na trať Jiří Hádek.

I po čtvrtku se česká čtveřice World Trophy Teamu na motocyklové Šestidenní drží  na sedmém místě. Nic se nezměnilo ani na pořadí do šesté příčky a v čele jsou stále Australané, byť už od druhého dne pokračují jen ve třech. Za český tým se posunuli Švédové s téměř pětiminutovým mankem. Z českého kvarteta byl podruhé za sebou nejrychlejší Patrik Markvart, který v kubatuře E1 zajel tentokrát sedmý čas, což je zatím jeho maximum. V absolutní klasifikaci je na tom stále nejlépe Kryštof Kouble (40.). Světová trofej: 1. Austrálie (Milner, Sanders, Snodgrass, Strang) 9:57:20,63, 2. USA -5:50,35, 3. Itálie -9:09,14, ...7. Česko (Markvart, Kouble, Hádek, Romančík) -27:28,34.

Kompletní výsledky ISDE 2018

http://www.fim-isde-live.info/

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
pp377 přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist