Superenduro Riesa 2023

Druhý závod mistrovství světa v téhle specifické sportovní disciplíně hostila Sachsen arena v Riese, jen kousek od Drážďan a tudíž i nedaleko českých hranic. V místním sportovním svatostánku pořadatelé vybudovali z hlíny, klád, písku a kamení nepříliš dlouhou, ale o to náročnější trať. Na ní se utkali jezdci ve třech kategoriích – Prestige, Junior a Europe class, přičemž největší pozornost publika poutala prvně jmenovaná – v té jsou na startovním roštu k vidění taková jména jako Blazusiak, Bolt, Webb nebo Walker.

Systém tréninků a navazujících rozjížděk určil pořadí jezdců pro večerní finálové jízdy. S příchodem soumraku se do té doby poloprázdná arena naplnila do posledního místečka a rozhodně se bylo na co dívat. Náročné překážky dokázaly odsát enregii velmi rychle především ze závodníků dvou nižších tříd a pády (někdy i vcelku nepříjemné) na sebe nenechaly čekat. Troublemakerem byla „stříška“ z klád na konci jedné z rovinek a především kameny vystlaný výjezd na mostek přes trať – tady přišel o vítězství jedné z jízd i Billy Bolt.

Souhrn – úžasná akce dvě hodinky autem z Prahy, dobře zorganizovaná show se vším, co k ní patří – od atraktivních závodů, vystoupení roztleskávaček, autogramiády top jezdců až po třeba četné stánky s občerstvením i enduro/mx příslušenstvím nebo merchem některých pilotů i samotného šampionátu. Za mě palec nahoru, kdo chce zažít unikátní atmosféru a vychutnat adrenalinové odpoledne a večer, nechť si udělá příští rok výlet, nebude zklamaný!

Výsledky - results-enduro-gp.pdf

Výsledky - results-enduro-gp-1-.pdf

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist