Strmý vrch Chýnov 2021 už tuto sobotu

Závod motocyklů do Strmého vrchu v Chýnově u Tábora se uskuteční tuto sobotu 25. září 2021. Jedná se již o XXXVIII. ročník tohoto tradičního podniku, pořadatelem je Motosport Chýnov ve spolupráci s Městem Chýnov. Hlavním partnerem akce je firma GeoSun.

Závodit se bude v kategoriích Motokros+enduro, Trial, ČZ a Děti do 15-ti let. Tento podnik bude po loňské pauze, způsobené vládními nařízeními, opět velkou výzvou pro motocyklové závodníky z nejrůznějších motocyklových disciplín z celé ČR.

Vítězství popáté v řadě v hlavní a vždy nejpočetněji obsazené kategorii Motokros+enduro přijede obhajovat mnohonásobný mezinárodní mistr ČR v motokrosu a úspěšný jezdec dakarské rallye Martin Michek z týmu HT Group Racing. Nebude to ale rozhodně mít jednoduché. Zkušený hardendurový závodník Roman Körber z pořádajícího Motosportu Chýnov totiž jízdu do strmého vrchu také velice dobře ovládá.

Zajímavé určitě bude sledovat technické výjezdy trialistů, kde je hlavním favoritem juniorský mistr Evropy, mistr ČR a lídr španělského mistráku v této disciplíně David Fabián. Do kopce se vydají též historické stroje ČZ a Jawa, s kterými kdysi tento podnik začínal. Překvapivé bývají též výjezdy těch nejmenších, tedy dětí v kategorii do 15-ti let, kteří do kopce startují jako jediné s rozjezdem a jejichž odvážné pokusy vždy doprovází vydatný aplaus diváků.

Chybět nebude ani tradičně bohaté občerstvení, rozhovory se zajímavými osobnostmi, autogramiády slavných závodníků a běh dětí do vrchu během odpoledních přestávek. Parkování pro diváky je k dispozici zdarma na louce naproti čerpací stanici. Diváci na motocyklech mohou parkovat přímo v areálu.

Trénink v Chýnově začíná v 9:30 hod., závod pak ve 13:00 hod. Vstupné činí 100CZK, děti do patnácti let mají vstup zdarma.

Náš tip

Zvláštní ustanovení závodu - zu_strmy.vrch_chynov_2021.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist