Šestihodinová tečka

Poslední závodní den letošní sezóny je tady. Tradiční ukončení sezony v Mariánských lázních bylo ukončeno ve velkém stylu a jak jinak, než šestihodinovým závodem 1-3 členných družstev. Pořadatele zaskočila rekordní účast, která se letos vyšplhala nad 70 závodních týmů.

Kapitoly článku


Motokrosaři na Cechu tradiční šestihodinovku už několikátým rokem propojují s jezdci na motorkách i čtyřkolkách, 1-3 členné týmy jedou na jedné trati ve stejný čas. Pro letošek na nás pořadatelé namotali 3 a půl km dlouhou a opravdu náročnou trať. Nebylo si kde odpočinout, kromě rovinek a lavic u depa. Start se díky rekordní účasti posunul o půl hodiny, čili namísto desáté jsme startovali o půl hodiny později.
Motorky byly na trati rychlejší, na což apelovali sami pořadatelé ať čtyřkolkáři uhýbají a nebrzdí rychlejší kluky. Všichni se snažili na maximum, i když sem tam nějaké to zaškobrtnutí bylo, všichni do cíle dojeli v pořádku. Až na dva nešťastné pády, které si vyžádaly zdravotníky. Tyto pády nesouvisely s kolizí jiných jezdců.
Tým ve složení Paul, Vytáhlovský, Dobrý jel pěkný trap hned od začátku, po 6 hodinách poodskočili druhému týmu o celé jedno kolo a tak za zády nechali kluky Hrobaře, Sterého, Nedvěda. Ti zas za zády o další kolo nechali tým Jarolím, Nedvěd a Nedvěd.
Velkým překvapením bylo čistě dámské družstvo ve složení Jeřábková, Myšková, Kalná. Holky nakroužili 46 kol a celkově jim patřilo 43 místo.

Výsledky:

  • 1. Paul, Vytáhlovský, Dobrý - 68 kol
  • 2. Hrobař, Starý, Nedvěd - 67 kol
  • 3. Jarolím, Nedvěd, Nedvěd - 66 kol
  • 4. Žižka, Brabec - 66 kol
  • 5. Bezděk, Meyer, Meyer - 65 kol
Vyhlášení poté proběhlo ve večerních hodinách, kde se rozjela ta pravá ukončující párty spolu s losováním o hodnotnou tombolu. Klukům pořadatelským a mávačům okolo tratě patří velké poděkování, závody se každým rokem posouvají do jiné úrovně, což svědčí i velké jezdecké obsazení.

Informace o redaktorovi

Ollie Roučková - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist