Knight králem haly

Velké finále Světového poháru halového endura se jelo první únorový víkend v italském městě s námořní tradicí – Janově. Místní hala hostila tento extrémní sport již potřetí a i tentokrát se bylo na co dívat, prostě v Janově to není nikdy stejné. Extrémní trať plná umělých překážek na níž nesměly chybět tradiční přírodní materiály a to kamínky, kterých bylo zřídka, až po velké kameny kterých bylo naopak hojně. Kmeny stromů více či méně vzrostlých, voda a specialita janovské trati výjezd do patra zpestřený několika kameny, obrubníky a sjezd zpět, který se dal skočit. Jako první představil let, jež většině místních zastavil dech David “Knighter“ Knight a další borci na sebe nenechali dlouho čekat, jiní strach nepřekonali a neskočili.

Kapitoly článku

Do semifinále se kvalifikovali přímo z první jízdy Knight, Meo, Mossini, Galindo. Druhou kvalifikační rundu vyhrál španělský jezdec Ivan Cervantes před Oldratim, Albergonim a Botturim, v poslední kvalifikaci postoupil dle očekávání Polák Blazusiak, Sagar, Germain, Oblucki. Velkým překvapením bylo tedy spíš nebyl postup Mika Aholy, který se dostal do opravných jízd ze kterých nedokázal na své Hondě 250 4T postoupit – ano je to tak Mika Ahola pojede v sezóně 2008 malého čtyřtakta a jako soupeře bude mít Albergoniho, Oblucki, Cervantes, Sagar a náš David Čadek.

 



Z opravek postoupil Aubert, Littenbichler, Belotti a Guillame. Dalším překvapením byl dvojnásobný pád vedoucího muže seriálu, Davida Knighta, který se tak poslal do last chance.
 Finálová jízda se jela tentokrát na jednu rozjížďku a nejlépe „ odpíchl“ francouzký motokrosař jedoucí na italském stroji Husqvarna Antoine Meo a i přes velký tlak skotského jezdce Knighta si tento náskok udržel. Na třetí pozici dojel skvělý Ivan Cervantes. Celkové prvenství však Knightovi neuniklo a na druhé místo se přes Miku Aholu dostal Tadeusz Blazusiak.

 


Indoor Enduro v Janově mělo ještě jednu zvlášnost a to pohár UEM INDOOR ENDURO JUNIOR CUP ve kterém nastoupili naši dobří známí Michael Szuster soupeř Romana Michalíka o primát nejrychlejšího muže starého kontinetu, Evans, Fossati, Wakley, Kapajčík a další. Ve skvělé konkurenci kde nebyla nouze o pády, halové enduro je nesmírně namahavé na ruce, po jednom kole z nich máte kámen a máte před sebou ještě několik kol, Vítězem poháru se nakonec stal Michael Szuster a Robert Kapajčík obsadil pěkné šesté místo.

 

 



Do Janova se přijela podívat i FMX legenda Mike Metzger, původně měl jet nakonec z toho sešlo, příští týden však na Gate to Hell´s by neměl chybět stejně jako rozhovor s tímto borcem. Rozhovory s dalšími jezdci budou v týdnu a na co se můžete těšit, Simone Albergoni, Johnny Aubert, Mika Ahola tito jezdce  vám prozradí jak se jim v Janově líbilo a něco ze zimní přípravy, Anmdreas Lettenbichler prozradí něco o straoji BMW, Mr. Farioli představí team a David Knight prozradí jaké to je být světovým šampiónem v Indoor enduru.


 

 


INDOOR JANOV (I):
1. Meo (F, Husqvarna), 2. Knight (UK, KTM), 3. Cervantes (E, KTM), 4. Oblucki (PL, Husqvarna), 5.Mossini (I, HM-Honda)


Celkem:
1. Knight (UK, KTM), 2. Blazusiak (PL, KTM), 3. Ahola (F, HM-Honda), 4. Galindo (E, KTM), 5. Oblucki (PL, Husqvarna)


JUNIOR:
1. Szuster (PL, Yamaha), 2. Evans (UK, KTM), 3. Fossati (I, HM-Honda), 4. Mangini (I, Suzuki), 5. Wakley (UK, Husqvarna)

Informace o redaktorovi

Martin Pichl - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist