U Gas Gasu vládne na úvod MS spokojenost

Na rozdíl od týmu KTM, který v úvodním závodě endurového MS propadl, panuje velká spokojenost u Gas Gasu. Několikanásobný šampion Iván Cervantes při svém mistrovském debutu na dvoutaktní dvěstěpadesátce vybojoval ve třídě E2 dvě druhá místa, Christophe Nambotin tento výsledek zopakoval v E3.

Kapitoly článku

Skvělý výsledek Gas Gasu na domácí půdě v Ponds u katalánské Lleidy korunovala dvojnásobným vítězstvím v kategori žen Ludivine Puyová. Úřadující mistyně světa vyhrála suverénně oba dny před Laiou Sanzovou a další jezdkyní na Gas Gasu, Francouzkou Blandine Dufreneovou. Osmadvacetiletá španělská endurová hvězda a pětinásobný mistr světa Iván Cervantes před sezonou odešel od KTM a podepsal tříletou smlouvu s Gas Gasem, a to nejen pro závody mistrovství světa a španělského šampionátu. Španěl, který vloni skončil na KTM druhý ve světovém šampionátu E2 za famózním Finem Mikou Aholou, se navíc stal i oficiálním vývojovým jezdcem pro všechny produkty Gas Gas.
S dvoutaktem Gas Gas EC 250 už Iván slavil úspěchy v přípravných závodech i v hale, ale že tak suverénně naskočí do MS, se přece jen nečekalo. Po oba dny jezdil v Ponds v absolutní špičce, nakonec za sebou nechal i dravě jedoucího Cristobala Guerreru a podlehl jenom úřadujímu mistru světa E2 Antoine Meovi. V neděli dokonce až v závěrečném testu. „Jsem strašně šťastný. Zahájit šampionát takovými výsledky je velmi pozitivní a zavře to ústa těm, kteří o nás pochybovali. Ve všech ohledech to byly skvělé závody, těžké a soutěživé, ve kterých jsme ze sebe museli vydat všechno. Myslím, že máme na to, abychom se ještě zlepšili a pomýšleli i na vítězství. Po víkendu, jako byl tento, mi nezbývá, abych dál na sobě pracoval. Chci  poděkoval celému týmu za jeho práci a svým fanouškům za velkou podporu na trati,“ uvedl po závodech Cervantes, se kterým Gas Gas počítá také pro vývoj vlastního čtyřdobého motoru, jež bude připraven k soutěžnímu nasazení i do výroby v sezóně 2012. „Přestupem ke Gas Gas začínám zcela novou kapitolu své závodní kariéry. Mám z naší spolupráce vemi pozitivní pocit, přijali mě mezi sebe hrozně srdečně,“ pochvaluje si dosavadní spolupráci Cervantes.
Na Cervantesovy výkony skvěle navázal v silnější třídě E3 Francouz Christophe Nambotin (na horním snímku), který po odpadnutí některých favoritů jako jediný se svým Gas Gasem držel krok se čtyřnásobným mistrem světa Mikou Aholou na hondě. „Byl to po všech stránkách vynikající víkend, jak pro mě, tak pro celý tým. Potvrdilo se, že všichni pracujeme dobře a že jsme vykročili správnou cestou. Co se mě týče, jsem rád, že i když jel Ahola skvěle, byl jsem mu pořád v pátách a v některých testech jsem byl dokonce rychlejší než on. Myslím, že jsme předvedli dobrou show. Byl jsem schopen na něj pořád vyvíjet tlak a pokud dále budeme tvrdě pracovat a lepšit se, přijdou další dobré výsledky. Je pravda, že někteří favorité měli problémy (Taddy Blazusiak, David Knight), ale nemyslím si, že by to pro nás byla nějaká speciální výhoda,“ vyznal se Christophe Nambotin. Světový šampionát pokračuje už tento víkend druhým závodem v portugalském Vale da Cambra.


Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist