Světový šampionát enduro v Uhlířských Janovicích, návrat vyšel skvěle

Světová endurová špička se po dlouhých čtrnácti letech vrátila do České republiky. Šestý podnik Mistrovství světa v Enduru proběhl v Uhlířských Janovicích a odstartovalo zde mimo jiné nové partnerství mezi Autoklubem ČR a společností Lesy České republiky, s.p.

Návrat světové elity do České republiky vyšel skvěle. Parádně připravená trať, krásné slunečné počasí a davy natěšených fanoušků, kteří lemovali trať během obou soutěžních dní i pátečního prologu. Čeští jezdci v čele s Patrikem Markvartem a Jiřím Hádkem měli pochopitelně velkou diváckou podporu a při každém průjezdu našich borců fanoušci hlasitě skandovali.

Trať v Uhlířských Janovicích si pochvalovali téměř všichni jezdci světové špičky, někteří dokonce prohlásili, že tento podnik byl zatím nejnáročnější v této sezóně. Každý den museli zdolat 200 km náročným terénem a 10 měřených rychlostních zkoušek. Trať se navíc měnila každým průjezdem, silné stroje vyjely hluboké koleje, vylezly kořeny a kameny a na výjezdech bylo vytaháno hodně prachu. Jezdci ze sebe museli vydat maximum a divákům tak nabídli krásný sportovní zážitek. Pořadatelům se podařilo připravit trať a testy přesně tak, jak by mělo správné enduro vypadat. Zejména extrémní test v bývalém lomu prověřil formu všech 118 startujících jezdců.

V Uhlířských Janovicích se ale jelo také naše domácí mistrovství pod názvem TM Racing Moto Coufal MMČR enduro. V absolutním pořadí sobotního závodu zvítězil Patrik Markvart, druhý dojel Jiří Hádek a třetí Lukáš Kučera. V neděli zůstalo pořadí na prvních dvou místech stejné, na třetí pozici dojel Adolf Živný.

Absolutní pořadí v MS Enduro GP bylo oba dny stejné. Zvítězil Bradley Freeman, druhý dojel Steve Holcombe a třetí příčku obsadil Danile McCanney.

Velkou premiéru si v Uhlířských Janovicích odbyla nově navázaná spolupráce Autoklubu ČR s Lesy ČR, které byly hlavním partnerem ENDURO GP ČESKÁ REPUBLIKA - UHLÍŘSKÉ JANOVICE. Nejbližší společnou akcí, na které se bude Autoklub ČR podílet, je Den za obnovu lesa. V jeden den, 19. října 2019, pomůže veřejnost ve všech krajích na čtrnácti místech v zemi obnovit lesy postižené kůrovcovou kalamitou. Akce je největší svého druhu v historii Lesů ČR. Má široký záběr a je určena všem, kteří mají k vztah k přírodě a kterým není lhostejné, jaký les poroste příštím generacím. Bližší informace můžete získat na www.sazimelesynovegenerace.cz.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist