Sobota i neděle měly v Jerezu stejné vítěze

Velké horko a prašné tratě ovlivnily druhý den Velké ceny Španělska v okolí Jerezu, druhého podniku endurového mistrovství světa.Všechny tři hlavní třídy byly hodně vyrovnané, například Francouz Mathias Bellino (Husqvarna) vyhrál třídu E3 s náskokem pouhé jedné sekundy.

Zvláštností GP AMV Seguros of Spain bylo, že ve všech třídách sobotní vítězové zopakovali své triumfy i v neděli. Čtyři soutěžní dny a čtyři vítězství Francouze Antoine Mea ve třídě Enduro 2. Taková je bilance dosavadního suveréna prostřední třídy. Tovární jezdec KTM měl v neděli jiného soupeře než v sobotu. Francouzský úřadující mistr světa Pela Renet (Husqvarna) jel totiž po pádu ve finále prvního dne s bolestivými naraženinami a nebyl schopný podat svůj obvyklý výkon. Zastoupil ho ale Ital Alex Salvini (Honda), který Mea proháněl po celý den a odměnou mu bylo druhé místo, což je jeho nejlepší letošní výsledek. Třetí Renet za ním zaostal o čtyři sekundy. „Byl to můj další fantastický víkend. A to jsem tady neměl na motocyklu ten správný feeling, terén mi příliš nevyhovoval. Některé testy jsem vyhrál, některé prohrál, ale o mém vítězství nakonec rozhodly vyrovnané časy. Doufám, že mi tato forma vydrží i příští víkend v Portugalsku,” uvedl v cíli Meo. Čtvrté místo ze soboty zopakoval Francouz Johnny Aubert na Betě. Jeho ztrátu na bednu činila 15 sekund.
Sobotní vítěz třídy Enduro 3 Francouz Mathias Bellino (Husqvarna) neměl druhý den rychlý start a propadl se až na čtvrté místo. Pak se ale probral z letargie a začal útočit. V závěru se popral o vítězství s Finem Mattim Seistolou (Sherco) a porazil ho jedinou sekundu. „I takové vítězství se počítá. Vedl jsem už v nájezdu do poslední kola, ale bál jsem se až do konce, že i ta nejmenší chybička můj minimální náskok zhatí,“ řekl bývalý juniorský mistr světa. První šestku dělilo v cíli pouhých 17 sekund, třetí místo bral ke spokojenosti domácích fanoušků bývalý špičkový motokrosař z mistrovství světa Jonathan Barragan (Gas Gas). Bellino vede šampionát po čtyřech dnech o šest bodů před Seistolou.
Francouz Christophe Nambotin opět vyhrál třídu Enduro 1, ale tentokrát ne tak suverénně jako jindy. Neustále na něj totiž útočil Fin Eero Remes (TM), nakonec stříbrný. „Byl to perfektní víkend, moc jsem si to tady po menším zklamání v Chile užil. Zisk double bylo přesně to, pro co jsem si do Španělska přijel,” smál se Nambotin. Další podium pro Španělsko přidal Cristobal Guerrero na Yamaze. Nambotin navýšil svůj náskok v cíli mistrovství světa na Remese na deset bodů. Junioři zažili v neděli další vítězství Brita Jamieho McCanneyho na Husqvarně, stejně tak se dařilo domácí hvězdě Laii Sanz (KTM) mezi ženami. Seriál Maxxis FIM Enduro World Championship 2015 pokračuje v termínu 16/17. května podnikem GP Polisport of Portugal na tratích okolo města Gouveia.

Výsledky druhého dne GP Španělska

E1 

1 NAMBOTIN Christophe FRA KTM
2 REMES Eero FIN TM
3 GUERRERO Cristobal ESP YAMAHA
4 MCCANNEY Daniel GBR HVA
5 ALBERGONI Simone ITA KAWASAKI 

E1 celkově

1 NAMBOTIN Christophe FRA KTM 77
2 REMES Eero FIN TM 67
3 MCCANNEY Daniel GBR HVA 53
4 GUERRERO Cristobal ESP YAMAHA 52
5 BOURGEOIS Marc FRA YAMAHA 51 

E2

1 MEO Antoine FRA KTM
2 SALVINI Alex ITA HONDA
3 RENET Pierre Alexandre FRA HVA
4 AUBERT Johnny FRA BETA
5 LARRIEU Loïc FRA SHERCO

E2 celkově

1 MEO Antoine FRA KTM 80
2 RENET Pierre Alexandre FRA HVA 66
3 SALVINI Alex ITA HONDA 62
4 AUBERT Johnny FRA BETA 52
5 LARRIEU Loïc FRA SHERCO 40

E3

1 BELLINO Mathias FRA HVA
2 SEISTOLA Matti FIN SHERCO
3 BARRAGAN Jonathan ESP GAS-GAS
4 MONNI Manuel ITA TM
5 PHILLIPS Matthew AUS KTM

E3 celkově

1 BELLINO Mathias FRA HVA 73
2 SEISTOLA Matti FIN SHERCO 67
3 PHILLIPS Matthew AUS KTM 51
4 LEOK Aigar EST TM 47
5 MONNI Manuel ITA TM 45

Junioři

1 MCCANNEY Jamie GBR HVA
2 HOLCOMBE Steve GBR BETA
3 REDONDI Giacomo ITA BETA
4 OLIVEIRA Luis PRT YAMAHA
5 BATTIG Alessandro ITA HONDA

Junioři celkově

1 MCCANNEY Jamie GBR HVA 75
2 REDONDI Giacomo ITA BETA 60
3 BATTIG Alessandro ITA HONDA 52
4 VENTURA Diogo PRT GAS-GAS 51
5 OLIVEIRA Luis PRT YAMAHA 49

Ženy  

1 SANZ Laia ESP KTM
2 GARDINER Jessica AUS SHERCO
3 DANIELS Jane GBR HVA
4 WILSON Jemma AUS YAMAHA
5 DUFRENE Blandine FRA KTM

Ženy celkově

1 SANZ Laia ESP KTM 40
2 GARDINER Jessica AUS SHERCO 34
3 DANIELS Jane GBR HVA 30
4 WILSON Jemma AUS YAMAHA 26
5 DUFRENE Blandine FRA KTM 21

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist