Rozhovor s Petrem Bartošem před Super Endurem v Praze

Petr Bartoš je jediným Čechem, který se postaví na start Mistrovství světa Super Endura v Praze v prestižní třídě. Na trati plné kamení, klád a pneumatik od traktorů se porve s takovými borci, jako jsou Jonny Walker, Taddy Blazusiak nebo Cody Webb a Alfredo Gomez. Jak to náš motokrosař vidí, nám řekl přímo v hale, kdy jsme měli šanci záludnosti trati vyzkoušet na vlastní kůži.

Petře, kdo má prsty v tom, že startuješ v Super Enduru? Přeci jen, jsi motokrosař a tohle je úplně o něčem jiném?
Nejdříve se mi ozvali přímo organizátoři, že potřebují nějakého Čech a že můžu startovat. V duchu jsem si řekl, že jsou blázni a vůbec nevím co bych tam dělal. Jenže co čert nechtěl, ozval se pan Fíla z Dr.K týmu a dal mi nabídku, která nešla odmítnout.

Proběhla nějaké speciální příprava, přeci jen je to někde jinde než superkros?
Byl jsem teď dva dny v Německu s Tomášem Louthanem a trénoval na enduro překážkách. Bylo to sice něco jiného, než je tady v hale, ale aspoň vím, do čeho jdu. Každopádně říkám upřímně, že když tady tu trať vidím, je to dost nebezpečný a od začátku se budu učit. Nejdůležitější je zůstat celej před svojí motokrosovou sezonou…ovšem když už jsem na závodech, tak přemýšlím jinak a v zatáčce chci být první. Hodně důležité bude projít kvalifikací.

Jak se těšíš na domácí prostředí a podporu fanoušků?
To je to, co mě požene dopředu! Navíc tu bude spousta kamarádů a už kvůli nim budu závodit jak nejlíp umím.

Co říkáš soupeřům, kteří ve spoustě případů vyrostli na trialu a nyní závodí v extrémním enduru? Sledoval si nějaké videa z předchozích závodů?
Tohle je opravdu úplně jiná disciplína a znám je jenom z televize. Je to nabitý super jezdci a pojedu s nimi poprvé. Popravdě, s tou první pětkou - šestkou se vůbec nedá srovnávat. Pro mě je cíl dostat se do hlavního finále a odjet ty tři rozjížďky co nejlépe. Jak tedy říkám, základ je zůstat zdravej, ovšem nic nevzdám.

Čím nalákáš fanoušky, kteří váhají, jestli mají na závody do Tip Sport Arény dorazit?
Já si myslím, že to co tady předvedu, už asi nikdo nikdy neuvidí! Určitě bude na co koukat! Když vidím tu trať, tak je všechno v blízkosti a diváci budou mít všechno jako na dlani. Jsem přesvědčen, že i ty nejvzdálenější místa jsou fajn.Už se na vás všechny těším a budu se snažit předvést nejlepší co umím.

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist