MS Enduro Polsko

Polské město Kwidzyn. Čtvrtá zastávka světového kolotoče endura přivítala na startu celkem 119 jezdců.

Kapitoly článku

První závodní den – sobota

Extrém test o délce necelých třech minut, enduro test jeli ti nejlepší něco málo přes osm minut a cross test nad deset. Podle očekávání se v nejslabší třídě bojovalo mezi trojicí Cervantes, Ahola, Albergoni v tomto pořadí vystoupili i na podium jen Albergoniho nahradil Germain.
Nejvíce vyhovovaly velmi rychlé testy španělskému toreadorovi, který se vyhnul chybám. V E2 většina očí sledovala dvojici Salminen – Aubert, nakonec byl finský jezdec úspěšnější a mohl slavit vítězství. Na stupně v nejsilnější kategorii vystoupil již podruhé v tomto roce Seb Guillaume, před mírně indisponovaným Samuli Arem a na portugalské časy si vzpomenul Stefan Merriman, skončil třetí. Zítra jezdce čekají tři kola a dojde k menší úpravě na trati, budou vypuštěna jedny opravdu skovostné bláta.


Neděle

Byla šťastným dnem pro Fabia Farioliho – tovární jezdci KTM, vystoupili vždy na nejvyšší příčky stupně vítězů. Když jsme v sobotu rozmlouvali s Fábiem a ptal jsem se ho na co by si v neděli přál, říkal, že nejlepší by bylo, aby vyhráli všechny třídy – jak řekl tak udělali. Ivan Cervantes dokázal opět porazit svého největšího soka Fina Miku Aholu. K Mikovi jedna zajímavost, tento finský jezdec je jedním ze dvou dnes jedoucích jezdců, kteří zde absolovali závod mistrovství světa před patnácti lety, druhým jezdcem je ve třídě E3 Anders Eriksson. Simone Albergoni se dnes vyhnul freestylovým exhibicím na eXtrém testu a dojel si pro třetí příčku. Z našich zopakoval David Čadek dvanácté místo a Jakub Horák se posunul na místo čtrnácté.
Salminen versus Aubert, přestože ve třídě E2 závodí spousta dobrých pilotů jako Kirssi, který vystřídal Belomettiho na třetí příčce, Meo ten dojel na nepopulární bramborové medaili a s největší pravděpodobností pojede příští závod na dvoudobém stroji. Důvod je zcela jasný – z osmi závodních dnů nedokončil tento francouzský motokrosař tři dny pro závadu jeho Husqvarny. Třídu nakonec s přehledem vyhrál finský pilot, z devíti testů jich sedm vyhrál a za zbylé dojel na druhém místě.
Nejsilnější třída patřila stejně jako é-dvojka finskému jezdci – tentokrát Marko Tarkkala, porazil své soupeře na dvoudobých strojích. Nambotin a Aro doplnili podium slavných. Stefan Svitko desátý a Víťa Kuklík dvanáctý. Jak prozradil: „… padal jsem hlavně v druhé části, o to mě to teď více mrzí, protože na Plekkenpola jsem ztratil 0,1 vteřiny.“
I juniorskou kategorii vyhrál jezdec na stroji z Mattinghofenu, Thomas Oldrati před sobotním vítězem Bourgeoisem a Španělem Menou. Z našich dojel jen Václav Malkus, Martina Kuklíka zradila technika.
Dalším závodem světového kolotoče bude GP Wealsu.


E1: 1.Cervantes (E/KTM), 2.Ahola (FIN/HM-Honda), 3.Germain (F/Yamaha), 4.Albergoni (I/Yamaha), 5.Guerrero (E/Yamaha), ...12.Čadek (CZ/KTM), 15.Horák (CZ/KTM)
1.Cervantes (E/KTM), 2.Ahola (FIN/HM-Honda), 3.Albergoni (F/Yamaha), 4.Guerrero (E/Yamaha), 5.Micheluz (I/Yamaha), ...12.Čadek (CZ/KTM), 14.Horák (CZ/KTM)

E2:
1.Salminen (FIN/KTM), 2.Aubert (F/Yamaha), 3.Belometti (I/KTM), 4.Thain (F/TM), 5.Kirssi (FIN/BMW),... 18.Králik (SK/KTM)
1.Salminen (FIN/KTM), 2.Aubert (F/Yamaha), 3.Kirssi (FIN/BMW), 4.Meo (FRA/Husqvarna), 5.Belometti (I/KTM),... 19.Králik (SK/KTM)

E3: 1.Guillaume (F/Husqvarna), 2.Aro (FIN/KTM), 3.Merriman (NZL/Aprilia), 4.Tarkkala (FIN/KTM), 5.Nambotin (F/GAS-GAS),...11.Svitko (SK/KTM), 14.Kuklík (CZ/KTM)
1. Tarkkala (FIN/KTM), 2. Nambotin (F/GAS-GAS), 3.Aro (FIN/KTM), 4. Guillaume (F/Husqvarna), 5.Kehr (D/KTM),...10.Svitko (SK/KTM), 12.Kuklík (CZ/KTM)

EJ: 1.Bourgeois (F/Husqvarna), 2.Nikander (FIN/KTM), 3.Oldrati (I/KTM), 4.Mena (E/KTM), 5.Gritti (I/Beta),...14.Kuklík M.(CZ/KTM)
1. Oldrati (I/KTM), 2. Bourgeois (F/Husqvarna), 3. Mena (E/KTM), 4.Baletti (I/HM-Honda), 5. Nikander (FIN/KTM), 6.Kapajčík (SK/KTM), ...23.Malkus (CZ/Husqvarna)

BMW Motorrad Xtreme test Award:
1.Salminen (FIN/KTM), 2.Cervantes (E/KTM), 3.Germain (F/Yamaha), 4.Ahola (FIN/HM-Honda), 5.Merriman (NZL/Aprilia)
1.Salminen (FIN/KTM), 2. Ahola (FIN/HM-Honda), 3.Cervantes (E/KTM), 4.Tarkkala (FIN/KTM), 5.Kehr (D/KTM)

Husqvarna trophy:
1.Bourgeois (F/Husqvarna), 2.Oldrati (I/KTM), 3.Kvarstrom (S/TM), 4.Hubner (D/KTM), 5.Dumontier (F/Husqvarna)

Informace o redaktorovi

Martin Pichl - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist