MS Enduro – KBS ÚAMK Team po první čtvrtině mistrovství světa

Po dvou odjetých podnicích MS enduro v Portugalsku a ve Španělsku jsme se setkali s manažerem, jediného českého klubu v seriálu MS enduro KBS ÚAMK Teamu, panem Ladislavem Krupičkou, aby nastínil plány svých svěřenců pro nadcházející sezónu.

Představte nám složení KBS ÚAMK Teamu pro letošní sezónu?
Hlavní naší doménou je vychovávat mladé jezdce, aby se české enduro posunulo opět mezi světovou špičku. V seriálu mistrovství světa nás reprezentují Jakub Horák (KTM 250 4-takt) ve třídě E1, Vašek Malkus (KTM 250 2-t)ve třídě Enduro Junior a Milan Engel (KTM 250 4-t) startující také ve třídě juniorů. Bohužel Vašek Malkus nejel první dva podniky MS kvůli zranění ramene. První závod mistrovství evropy ve Francii pojede pouze Milan Engel, v Maďarsku, na Slovensku, případně v Itálii se k němu připojí Malkus a Horák. Do našeho týmu patří také jezdci Lukáš Sedláček, Martin Urbánek a Víťa Havlíček, kteří pojedou mistrovství České republiky enduro. Jak již jsem uvedl, hlavním cílem KBS ÚAMK je výchova mladých jezdců, proto máme v týmu jezdce endura Tomáše Horáka, Martina Havelku a Dlouhého, a ještě hodně mladé jezdce motokrosu Martina Kulhánka (KTM 85 ccm) a Jakuba Maška (KTM 65 ccm), s kterými v budoucnu počítáme i pro enduro. Také Jan Zaremba je členem týmu , a kdykoliv může, vedle motokrosu, naskočit do jakéhokoliv závodu v enduru.
Jaké jsou priority pro letošní sezónu?
Jednoznačně mistrovství světa, a umisťovat se, co nejvýše i v ostatních seriálech. Otázkou je závod MS v Mexiku v červenci, který bude hodně finančně náročný.
Máte ze sebou první dva podniky MS enduro v Portugalsku a ve Španělsku. Jaké byly tyto závody?
Hodně těžké, protože letošní MS enduro je ještě extrémnější, než minulý rok. Např. ve Španělsku hodně pršelo, tvořily se hluboké koleje, a některé úseky byly skoro neprůjezdné kvůli mokrým kamenům. Super výsledkem bylo 13. místo Jakuba Horáka ve Španělsku. Jakubovi vyhovují těžké enduro testy, proto se ve Šapnělsku prosadil.
Co Vás čeká v následujících týdnech?
Milan Engel, jako jediný, pojede již tento týden do Francie na ME, a hned poněm nás čeká další podnik MS v Itálii 18.-19. 4. na jihu Sardinie.
Více informací naleznete na www.kbs.cz


Průběžná klasifikace MS enduro po dvou podnicích:

Třída E1
1. Mika Ahola FIN HM-Honda 97 b.
2. Simone Albergoni ITA KTM 89 b.
3. Antoine Meo FRA Husqvarna 78 b.
15. Jakub Horák CZE KTM 23 b.
17. David Čadek CZE KTM 17 b.


Třída E2

1. Johny Aubert FRA KTM 100 b.
2. Cristobal Guerrero ESP Yamaha 73 b.
3. Rodrig Thain FRA TM 73 b.

Třída E3
1. Ivan Cervantes ESP KTM 100 b.
2. Sebastien Guillaume FRA Husqvarna 80 b.
3. Christophe Nambotin FRA Gas Gas 80 b.

Třída Enduro Junior
1. Oriol Mena ESP Husabeerg 100 b.
2. Jeremy Joly FRA Honda 80 b.
3. Lorenzo Santolino ESP KTM 62 b.
30. Milan Engel CZE KTM 1 b.

Informace o redaktorovi

Roman Kalkus - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist