Husqvarna před endurovou sezonou

S velmi silným týmem vstupuje do sezony endurový tým továrny Husqvarna. Hvězdami osmidílného mistrovství světa 2014 by mohli být Francouz Pela Renet a Švéd Joakim Ljunggren, fanoušci extrémního endura se už určitě těší na Grahama Jarvise.

Tým dostal podle hlavního sponzora oficiální název Bel-Ray Husqvarna Factory Racing a kromě klasického mistrovství světa se zúčastní také seriálu International Extreme Enduro. Pro mistrovství světa nasadí Husqvarna osm jezdců ze čtyř různých zemí - Švédska, Velké Británie, Francie a Itálie. V každé ze šesti různých kategorií pojede alespoň jeden jezdec této značky, manažerem projektu bude kdysi skvělý jezdec Thomas Gustavsson ze Švédska. Ten vsadil na osvědčený mix dravého mládí a zkušených matadorů. 
Do bojů vždy vyrovnané třídy E2 nastoupí ve žlutomodrých barvách Bel-Ray Husqvarna Factory Racing mistr světa této kategorie z předminulého roku Francouz Pela Renet, zkušený Švéd Joakim Ljunggren zasedne za řídítka motocyklu pro třídu E3. Podporovat ho bude bývalý juniorský mistr světa Francouz Mathias Bellino. A konečně v nejslabší třídě E1 se představí nevyzpytatelný Ital Thomas Oldrati. Husqvarna, jak už je jejím dobrým zvykem, podpoří také mladé jezdce. Světové juniory pojedou nesmírně talentovaný Brit Jamie McCanney spolu s Francouzem Loicem Larrieu. Švéd Albin Elowson se pokusí bojovat o podia v seriálu 125cc Youth Cup a Britka Jane Daniels bude závodit mezi ženami. 
Enduro World Championship 2014 startuje za měsíc – 5. až 6. dubna Velkou cenou Katalánska v Solsoně, na kterou naváže Portugalsko. V květnu se nejlepší enduráci světa ukážou v Řecku, pak cirkus MS zamíří do Skandinávie. Postupně se uskuteční Velká cena Finska a Švédska. Na jediný mimoevropský podnik se těší v červenci Mexiko. Pak se seriál opět vrátí do Evropy. Grand Prix Itálie se jede na začátku srpna. Šampionát vyvrcholí v září v zemi enduru zaslíbené - Francii.
Vedle MS se Husqvarna zúčastní také čím dál populárnějšího seriálu International Extreme Enduro, včetně tak prestižních akcí, jakými jsou The Tough One, Erzberg, Romaniacs nebo Sea to Sky. Jezdce Husqvarny Grahama Jarvise a Alfreda Gomeze tedy čeká těžká sezona. Ale start se jim povedl, když prvně jmenovaný nedávno vyhrál 11. ročník podniku Hell’s Gate v Itálii (oba poslední snímky).

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist