Hard Enduro Wolrd Championship míří do finále

Poslední zprávy o Hard Enduro Wolrd Championship 2021 jsme uvedli po rumunských Romaniacs, pojďme si tedy říct, co se dělo dál.

Kapitoly článku

O necelé dva týdny později se celý šampionát přesunul za Velkou louží do USA, v srpnu se zde konal 11. ročník Tensessee Knockout (TKO). S nástrahami víceformátového závodu si nejlépe poradil Billy Bolt (Husqvarna Rockstar), který zde dokázal porazit Manuela Lettenbichlera (KTM) a Trystana Harta (KTM).

Následně se celý cirkus přesunul k našim severním sousedům do Polska na tamní Hero Challenge. Zde se dařilo jedné z opor Sherca Wadeovi Youngovi, odvezl si celkové vítězství. Billy Bolt se pak po zisku druhé pozice posunul i na první místo v celkovém hodnocení. Vysokou univerzálnost potvrdil čtvrtým místem domácí Dominik Olszovy, mimo jiné Top 10 finisher Romaniacs, 15. celkově na letošní Sixdays a druhý na mistrovství Evropy v enduru u nás v Kozojedech. No nefláká se chlapec .

Předposlední závod uvítalo slunné Španělsko. Zde neponechal nic náhodě domácí Alfredo Gomez (Husqvarna Rockstar) a dojel si pro vítězství v Hixpania Hard Enduro před (opět výborným) Billy Boltem a Manim Lettenbichlerem. Těsně pod pódiem pak skončil Sherco pilot Mario Roman, následován Jonny Walkerem na privátní Betě.

A proč to všechno shrnujeme? Protože příští víkend se kousek za východoněmeckými hranicemi, pár kilometrů od Zschopau proslavené výrobou strojů MZ, pojede finále Hard Enduro World Cupu. Getzen rodeo jsou nádherné závody na úžasném místě. Původní omezení, které umožňovalo prodat pouze 5000 lístků, padlo, tj. kdo má čas a chuť, může pořídit lupen (ZDE) a vyrazit, určitě nebude litovat…

Zde se rozhodne o tom, kdo bude historicky prvním mistrem světa v Hard enduru – zda si korunu odnese Billy Bolt nebo Manuel Lettenbichler, který si mimochodem z Getzenu odvezl už dvě vítězství. Dopolední kvalifikace, v níž bychom měli vidět i české jezdce (ex trialistu Romana Körbera a po úrazu z Abestone se navrátivšího Vaška Nedvěda), určí , kterých 15 pilotů z původní šedesátky bude bojovat o pódium. A vy můžete být u toho, ať už na místě, nebo komfortně ve svém obýváku prostřednictvím RedBull TV. Doporučuji první možnost, nebudete litovat.

Informace o redaktorovi

Marek Vincík - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autoři článku obdrželi prémie 6 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Richard přispěl 3 Kč
Jirkafz6 přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist