ME Enduro – Druhý den na cestě do Bacau

Bivak v přírodě, to prý k Rumunsku patří jako toulaví psi. Právě v množství toulavých psů po celém Rumunsku průvodce nelžou ... jsou jich doslova mraky ve městech, na parkovištích, v lesích a podél cest.

My si ten bivak opravdu užili s opravdu luxusním ránem a výhledem. Čekalo nás ale ještě necelých 500 kilometrů do Bacau a očekávali jsme horší cestu, než byla ten první den. Chyba lávky, Rumunsko se hodně civilizuje. Nových, kvalitních cest přibývá jako hub po dešti, dálnic i silnic prvních tříd.
Když ale sjedete z hlavních tahů a to třeba i díky tomu, že vás tam navedou dvě, nezávisle na sobě fungující navigace! Co bychom v té chvíli dali za to, mít u sebe papírovou mapu ... . Na druhou stranu jsme zase uviděli kus pravé divočiny na okraji města Onesti.

Po dvou dnech cesty a čtrnácti stech kilometrech mohu dát hned několik doporučení, ale dvě jsou zásadní: nesnažte se trhat rychlostní rekordy ve vesnicích, skoro v každé druhé měří policie rychlost a ta druhá je ta, že pokud pojedete do Rumunska s dřevorubcem, připravte se na neustálé obdivování místních lesů a umění rumunských těžařů.
Depo je ve čtvrtek večer už narvané k prasknutí, jezdci pomalu připravují motorky a zkouší je na tréninkové trati. Extrem test vypadá zajímavě. Podrobněji ale o chystaných třech testech a okolí trati až v pátek večer.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist