Evropský šampionát odstartovali závodem v Portugalsku

Prvním podnikem Enduro European Championship 2017 bylo Portugalsko. Jak těžká je tato trať již předem všichni tušili, protože se tam v posledních dvou letech jelo mistrovství světa. V okolí města Gouveia je převážně kopcovitý, kamenitý s trialovými pasážemi. Depo bylo umístěni v přírodním parku Serra da Estrela. Na startu nechyběli závodníci reprezentující barvy Český republiky a rozhodně se mezi evropskou elitou neztratili.

Trať měřila 55 kilometrů, v jednom kole měla dva měřené testy a tři časovky. Jako první z Čechů se na trať vydal nováček Kryštof Kouble, který si v sobotu připsal dvacet bodů za třetí místo v kategorii E1 junior. Druhý na startu byl Adolf Živný, je,už se v sobotu příliš nedařilo a v kategorii E2/E3 junior byl čtrnáctý, což mu stačilo na dva body. V třídě E1 senior jsme měli dva jezdce. Marka Boráka, který po dvou letech a dvou pádech obsadil deváté místo, plus Martina Kulhánka, který bral čtyři body. V třídě E3 senior jeli další dva Češi. Lukáš Kučera si na konto připsal dva body za čtrnácté místo a Ondřej Helmich skončil pátý za jezdci Balletti, Micheluz, Geslin a Uusna.


V neděli od rána pršelo a přestal až hodinu před polednem. Trať ale nebyla změnou podmínek ovlivněna a jezdci navíc přivítali, že se jim tolik neprášilo. Kryštof Kouble si v neděli polepšil, posunul se na druhé místo v třídě E1 junior, třetí celkově. Adolf Živný dobře zajel v testech, ale na posledním cross testu přišel pád. To se odrazilo v tabulce, kde skončil za bodovanými pozicemi. V třídě E1 senior byl Martin Kulhánek v neděli sedmý, desáté místo zajel Marek Borák. V třídě E3 senior byl třináctý Lukáš Kučera a polepšil si také Ondřej Helmich, jenž obsadil čtvrté místo a čtvrtý byl také celkově.

Kompletní výsledkový servis - ZDE

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist