Český reprezentant v motokrosu Petr Bartoš slavil úspěch i na Ukrajině

Čtvrtý díl mistrovství Evropy motokrosařů kubatury Open měl tentokrát dostaveníčko na Ukrajině.

Na motokrosové dráze u Kyjeva opět řádil zkušený jezdec týmu Orion Litomyšl-RS Petrol Péťa Bartoš jedoucí na motocyklu KTM. Sobotní kvalifikaci zvládl takticky dobře, když bral čtvrtou pozici, osmou Čadek a 12-tý skončil Gregor.
V neděli se Petr dobře vyspal a opět se mohl spolehnout na jeho silnou stránku a tím jsou starty. V první jízdě nikomu nedal šanci a šachovnicový prapor uviděl jako první, za nim skončili jeho největší soupeři, což bylo velice důležité na jeho sebevědomí a další průběh závodu. V druhé jízdě si Petr dobře zazávodil s celým „východním světem“, kde byli převážně zástupci Běloruska, Ruska, Litvy a pochopitelně domácí Ukrajinci. Nakonec z toho bylo druhé místo za domácím Pashchinskyym a protože byl Ukrajinec v první jízdě až třetí, tak se z celkového prvenství radoval Bartoš.
Důležité také bylo že Petrův největší konkurent, lídr Evropy Bělorus Tyletski dojel vždy za Bartošem. Další naši borci se umístili Čadek (13. a 8.) Gregor (9. a 7.). Po čtyřech podnicích ME je v čele stále Tyletski (173b.) 2. Bartoš (171b.) 3. Slovinec - Šipek (122b.)….10. Čadek (79b) 11. Gregor (70b.). Po závodě nám řekl Péťa „je to super pocit je porazit na jejich domácí půdě, když diváci je ženou dopředu, ale já jim to nechtěl dát zadarmo mám dobré starty a i kondici, kterou jsem nabral před sezonou“. Nyní má evropský šampionát delší pauzu, pokračuje se až koncem července v Polsku a tam by chtěl Bartoš, pokud mu vydrží forma a zdraví už zaútočit na vedoucí pozici!

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist