V Jiníně odjeli úvodní podnik republikového šampionátu v endurosprintu

První podnik seriálu CLASSIC Adrenalin – Oil Mezinárodního Mistrovství ČR a Přeboru ČR Endurosprint 2019 uspořádali o víkendu v pěkném MX areálu v Jiníně. V tomto areálu se nějaký ten rok zpátky nejelo, a tak to pro jezdce bylo zase něco nového.

Správce areálu Jaroslav Kalný zde odvedl neskutečně velký kus práce a areál pod jeho vedením jenom vzkvétá. Parádní zázemí jak pro jezdce, tak pro doprovody. Skvěle upravená trať, která nabízí vše co si endurový jezdec může přát. Rychlou krosovou část se skoky, endurovou část v přilehlých lesních pasážích s výjezdy a sjezdy a extrémní část s technicky náročnými pasážemi z uměle vytvořených překážek.

V jinínském areálu na jezdce čekaly dva měřené testy. Cross test, který vedl částí po krosové trati a částí byl zaveden do lesních pasáží, kde na jezdce čekaly technicky náročnější pasáže v podobě prudších výjezdů a sjezdů. Délka tohoto testu byla okolo tří minut. Enduro test obsahoval hodně umělých překážek v podobě klád, kamenů, pneumatik, pražců, vyhloubených jam a kamenité koryto. Tento test zajížděli okolo čtyř minut.

V sobotu v devět hodin byl odstartován první podnik tohoto seriálu a jako první se na start postavili jezdci Mistrovství ČR, 80ccm, Ženy a Přebor ČR Veterán 1. V prvním a druhém kole jezdce potrápil kamenitý výjezd na cross testu, a tak tato pasáž byla do dalších kol vypuštěna. V poledne zde odjeli svůj závod ti nejmenší. V jednu hodinu se postavili na start jezdci Přeboru ČR a v pět hodin byl odstartován závod hobby jezdců. V sobotu se do Jinína sjelo okolo dvě stě jezdců.

Sobotní počasí bylo naprosto ideální oproti neděli. Ráno už jezdce nevítalo sluníčko, ale drobné chumelení s deštěm. V neděli start posunuli na osmou hodinu a jako první vyrazili jezdci Přeboru ČR. Jezdci MČR startovali ve dvanáct hodin. Ve čtyři hodiny již bylo po všem a byly předány poháry těm nejlepším.

Absolutně nejlepším jezdcem prvního podniku se stal Kryštof Kouble. Vyhrál oba dny, jak ve své třídě, tak absolutně. Body za druhé místo v absolutním pořadí si z Jinína veze Patrik Markvart.
Třetí místo patří Adolfu Živnému, který v sobotu skončil na pátém místě absolutně a v neděli na třetím místě. V součtu časů se o jedenáct vteřin dostal před čtvrtého Jiřího Hádka. Páté místo si připisuje nováček v tomto podniku a to patnáctiletý Matěj Škuta, který hodně překvapil a zamíchal pořadím ve třídě.

Prvním podnikem v Jiníně byla zahájena letošní endurová sezona. Do Jinína ale jezdci letos ještě zavítají. Poslední podnik tohoto seriálu se odjede právě tam, kde začal a to v tomto parádním MX areálu. Další podnik Endurosprintu se pojede za čtrnáct dní v Dolním Hradišti pod vedením pořadatelů KP endura, kde to hodně jezdců už dobře zná a ví, že to bude další parádní sprint, a že to tam nebude žádná procházka růžovým sadem.

Kompletní výsledkový servis.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Pavlína Mařáčková - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
KARING přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist