Cross Country v Uštěku s Terkou

Máme za sebou 4. závod seriálu Mistrovství Republiky Cross Country známého pod zkratkou MČR CC, který se odjel minulý víkend ve městě Úštěk u Litoměřic. Ještě nás čekají dva závodní víkendy, o mistrech zdaleka není rozhodnuto. Nás tentokrát závodem provede Terka, která bohužel po nepříjemném pádu musela odstoupit ze závodu.

Kapitoly článku

Terku začínáme vídat na závodních okruzích čím dál častěji, Terka se věnuje závodění intenzivně poslední rok zpátky, ale na motorce už seděla v 8 letech a to na tátově Husabergu 650 a jak sama Terka říká „pak až přišel klasický fichtel“.

K závodění jí tedy přivedl tatínek, který také od mala jezdil, ale rozhodně k tomu Terku nenutil. S úsměvem Terka dodává

Mě se to líbilo, ten zvuk, ta síla motorky a ta možnost pohybu a samozřejmě vůně, mě to prostě voní. Rodiče mi nechávali prostor k dalším sportům, ale k těm motorkám mají u nás všichni blíž a také tím pádem se trávili skoro každé víkendy někde na závodech, kde je super atmosféra a během té doby se také seznámíš s lidmi, který pak chceš i dál potkávat, takže mě pak i přešly myšlenky dělat něco jiného. Vlastní motorku jsem dlouho neměla, tak jsem jezdila alepsoň fandit. Prostě být tam! Sem tam mi později někdo motorku půjčil a já se mohla svézt i na závodech, což bez trénování stojí za to. Zkoušela jsem i jiné sporty, samozřejmě, ale nebylo to ono. Teď, když už mám vlastní stroj, tak se snažím zúčastnit všech závodů a to také díky podpoře Haruda RAC Sedlčany, ale zatím to je trénink v závodě. Takže je to o tom hlavně dojet, ale samozřejmě výsledky, které by za to stály bych chtěla, chce to jezdit, jezdit.

O motorku se ti tak na závodech stará táta, nebo ty sama?

 Nejvíc táta, nebejt jeho tak už moto asi nejezdí.

Ještě než přistoupíme k samotnému závodu v Úštěku, co takhle motorka - na jaké že to vlastně závodíš?

Od začátku jsem seděla na 4T a to právě Husaberg 650 a KTM 520, takže volba na 4T byla jasná a letos k vánocům se mi přání splnilo a dostala jsem KTM 250 EXC 4T.

Trať v Úštěku byla velmi technická, převážná část tratě byla namotána v lese tak tak na řídítka. Rychlá MX trať jezdce namotivovala k rychlejším průjezdům, na což bohužel doplatila i Terka, která v prvním kole padla a následně  byla transportována do nemocnice.

Jak to viděla sama Terka:

Trať v Úšteku mi není přána, byli jsme tam v polovině léta trénovat a pěkně mi dala zabrat a nynější závody jsem si také moc neužila protože jsem padla v prvním kole a skončila, nicméně trať byla hezká, co si závodník mohl přát to tam bylo, sice to druhý den bylo pěkně vybitý ale dle ohlasů byli spíše nadšeni než otrávení a to je skoro vzácná kombinace- hezká trať, žádný velký úraz, spokojení jezdci. Čeká mě návštěva ortopeda a tam se uvidí co bude ale věřím, že to bude jen blbě naražené takže zasednu co nejdříve a do Sedlčan které se jedou 3-4.října pojedu.Terko držíme ti palce ať se co nejdřív uzdravíš a stojíš na startu dalších CC závodů co nejdříve.

Výsledky ze závodů v blízké době naleznete na stránkách Autoklubu.

Informace o redaktorovi

Ollie Roučková - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist