Extrémní čtyřhodinovka Milovice

I přáli si pravidelní účastníci ITP ESSOX CUPu vyzkoušet nějaký „extrémek“ nebo „trochu delší závod“. A protože přání se mají plnit, pořadatelé z ADT Horažďovice a ASP GROUP Žebrák jejich přání vyslyšeli a připravili na první říjnový víkend „trochu“ delší a „trochu náročnější“ závod – extrémní čtyřhodinovku jednotlivců a dvojic v milovickém tankodromu. A protože podmínky závodu byly podstatně náročnější, než u ostatních závodů seriálu, byl bodový zisk do průběžného pořadí seriálu odměněn dvojnásobkem bodů pro jednotlivce, dvojice se o dvojnásobný zisk dělila.

Kapitoly článku

Možnost vylepšit si průběžné pořadí seriálu a pořádně potrápit své tělo i mašinu přilákala do milovického areálu přesně 141 jezdců. Připravena byla přes 8 km dlouhá trať, velice náročná na fyzičku. Startovat ve dvojici nebo prožít čtyřhodinové peklo sám? To byla pro mnohé jezdce zásadní otázka.
V závodě motorek se představilo 28 jednotlivců a 18 dvojic. Jestliže platilo v závodě čtyřkolek, že dominovaly dvojice, pak v závodě motorek to bylo naopak. Téměř polovinu závodu vodil startovní pole Míle Berkovec, v 11 kole se ale začal propadat a nakonec v absolutní pořadí skončil na šestém místě. Fantastický výkon předvedl Honza Kříž. Start se mu sice příliš nepovedl, ve druhém kole jel dokonce až na 15. místě. Pak ale zajížděl jedno rychlé kolo za druhým, časem 10:32:76 zajel rekord tratě a ve 12. kole se dostal na první příčku. Z té ho sice sesadila na dvě kola dvojice Faflíků, ale na jeho závěrečný finiš prostě nikdo neměl a Honza to natřel všem na trati. Cílem projel jako první s více jak minutovým náskokem před dvojicí Faflíků a třetí skončila dvojice Kotrba – Švambera. V kategorii „Moto jednotlivci“ tedy zvítězil Honza Kříž, druhý dojel s více jak tříminutovou ztrátou Honza Unger a třetí místo patří Tomáši Hoškovi. V kategorii „Moto dvojice“ jsou zlatí otec a syn Faflíkové, stříbrní Kotrba – Švambera a bronzoví Kůt – Čámský.
Během závodu určitě mnohé jezdce napadlo, že ne vždy musí být splněné přání výhra, ale v cíli už byla většina jezdců nadšena – z toho, že to pouštní peklo vydrželi až do konce ve zdraví, z tratě i suprového počasí. Těšit se tak společně můžeme na další závod ITP ESSOX CUPu, který se pojede 24. října v Hummer centru v Praze. Více informací na jdete na stránkách pořadatele – www.atvAmoto.cz.

Informace o redaktorovi

Matěj Oliva - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist