Žár jedenácté etapy překonal peklo z údolí Fiambalá

Rallye Dakar se pomalu blíží ke svému konci. Na jezdce čekají ještě dvě etapy a poté vytoužené podium v Rosariu. Jedenáctá etapa byla opět ta pravá dakarská. Vysoké teploty a náročný terén potrápily všechny jezdce a to včetně Davida Pabišky, který je nyní průběžně devětadvacátý. V této chvíli nejvýše umístěný český závodník během dne řešil nejen vysoké teploty, ale také technické potíže s motorkou a bolavé koleno.

David Pabiška se v jedenácté etapě umístil na osmatřicátém místě a udržel si v celkovém pořadí devětadvacátou pozici. Po etapě dorazil do bivaku hodně unavený. „Dneska to byla katastrofa, já jsem snad nikdy v životě nezažil větší vedro na Dakaru,“ prozradil český závodník. Podle jeho slov to překonalo i pekelné počasí v údolí Fiambalá.

První část zkoušky byla pomalejší, protože se jelo v hlubokém písku. Naštěstí druhá část etapy již byla podstatně rychlejší a tak se závodníci alespoň trochu ochladili. Davida trápí již několikátou etapu bolest kolene, což se projevuje v jeho jízdním stylu a samozřejmě to bere síly navíc. Na toto téma David dodal: „Nechávám tam úplně všechno. Poslední část jsem jel úplně naplno.“

Davida navíc v první části etapy trápila motorka, která nechtěla startovat po tankování a ztrácela výkon. Po kontrole ve stánku KTM se však žádná závada neukázala a tak byly problémy zřejmě způsobeny špatným benzínem nebo extrémně vysokými teplotami. „Měl jsem strach, aby mě nedošla baterka, nebylo tam místo, kde by se to dalo roztlačit. Vzalo mě to hodně psychických sil, které si šetřím na poslední dvě etapy,“ potvrdil problémy s motorkou David Pabiška.

Mechanik vše důkladně zkontroloval a motorka je připravena na další etapu. Ta bude v pořadí dvanáctá a opět velmi dlouhá a náročná. Na závodníky čeká přes 450 závodních kilometrů. Je to poslední delší etapa na letošní Rallye Dakar a závodníci tak mohou ještě zamíchat celkovým pořadím.

 

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist