V barvách MRG-SP MOTO pojede Dakar 2015 Pabiška a Engel

Po letošním úspěšném ročníku se také v příštím roce zúčastní tým MRG-SP MOTO slavné Rally Dakar 2015. Po nezbytném potvrzení přijetí jezdců do této vytrvalostní soutěže lze nyní oficiálně představit jezdeckou dvojici týmu ve složení David Pabiška a Milan Engel.

Matador David Pabiška má před sebou již devátý start na dakarské rallye, kde se pokusí zlepšit výsledek z letošního ročníku, který uzavřel celkově osmnáctý a pátý v kategorii Amateur Class.

Jedním ze základních cílů týmu MRG - SP MOTO bylo připravit na start Rally Dakar dalšího nového závodníka z České republiky, kterému by mohl David Pabiška předat své zkušenosti. Tento plán se pro rok 2015 podařilo realizovat angažováním Milana Engela, vícenásobného mistra České republiky v enduru, dvojnásobného juniorského medailistu mistrovství Evropy v enduru a úspěšného reprezentanta České republiky na motocyklové Šestidenní.

Oba jezdci se představí na motocyklech KTM 450 Rally Replica.

V týmu zatím nefiguruje jezdec Štefan Svitko, protože do této chvíle nedošlo k dohodě mezi týmem MRG-SP MOTO a jeho hlavním sponzorem. O dalším průběhu Vás budeme informovat.

Potvrzením účasti nabraly přípravy na Dakar 2015 ty nejvyšší otáčky a celý tým pracuje na tom, aby bylo na startu v Buenos Aires 4. ledna 2015 vše stoprocentně připraveno.

Tým MRG-SP MOTO - jezdci

David Pabiška

  • devátá účast na Rally Dakar
  • 8x v řadě rallye dokončil
  • Rally Dakar 2014 - 18. místo absolutně a 5. místo v kategorii Amateur Class
  • držitel Světové ceny Fair Play za záchranu lidského života

Milan Engel

  • 25x mistr ČR Enduro a Cross-Country (junior, senior a družstva)
  • dvojnásobný juniorský medailista z mistrovství Evropy – 3. místo jednotlivců i družstev
  • reprezentant ČR na ISDE (Šestidenní) – 2x zlatá medaile

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist