Už ve čtvrtek přiletí Ondřej Klymčiw domů

Dlouhý pobyt v peruánské nemocnici má za sebou Ondřej Klymčiw, který se tam dostal po těžkém pádu při rallye Dakar 2018. Český závodník se v následujících dnech vydá na dlouhou cestu přes oceán a už ve čtvrtek se vrátí zpátky do České republiky.

Více než tři týdny strávil Ondřej Klymčiw v nemocnici v peruánské Limě po těžkém zranění, které si přivodil ve třetí etapě letošního jubilejního 40. ročníku Rally Dakar. Ondra byl nejprve udržován v umělém spánku, poté podstoupil operaci zlomených obratlů a následně několik dalších drobnějších zákroků. I když to šlo pomalu, stav českého závodníka se každým dnem zlepšoval a všichni jsme s napětím čekali na novinky od lékařů.

Dvaatřicetiletý Ondřej Klymčiw už se dostal do takového stavu, že je možné ho převézt zpátky do České republiky. V uplynulých dnech se proto plánovala dlouhá cesta z Peru až k nám. Ondra by měl do Prahy přiletět ve čtvrtek za doprovodu lékaře. Toho poslala pojišťovna z Francie. Bude tak posledním členem týmu Klymčiw Racing, který se vrátí domů. Po příletu pojede hned do pražské nemocnice na Homolce, aby ho zkontrolovali. V současné chvíli je na cestě domů Ondrova manželka Tereza, která s ním trávila čas v nemocnici a posílala aktualizace o jeho stavu. "Už jenom krůček dělí Ondru od cesty domů. Včerejší zákrok byl úspěšný a už jenom čekáme na požehnání doktora, zařízení letenky a příjezd statného ošetřovatele, který bude Ondru na cestě doprovázet," zněla její poslední zpráva. 

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist