U Veselého se opravovalo, Klymčiw děkoval fanouškům

Všichni jezdci 38. ročníku Rallye Dakar byli včera vděčni z jediný den oddechu v předlouhém 13etapovém závodě, každý ho prožíval po svém. U Honzy Veselého v týmu Moto Racing Group se makalo na rozbité motorce KTM po ošklivé sobotní havárii, Ondra Klymčiw poslal videopoděkování fanouškům za jejich podporu.

Tým Moto Racing Group včera na svůj facebookový profil napsal: „Dnes je na programu velice zasloužený Rest Day, tedy volný den. V našem týmu se maká opravdu na 110 procent, neboť těžká nehoda, kterou měl Honza Veselý a která naštěstí dopadla špatně jen pro techniku, připravila mechanikům a Honzíkovi mnoho vrásek na čele.Tradičně, jako každý Dakar, manager Ervín Krajčovič pral ve volném dni jezdcům kombinézy. Na motorkách se intenzivně pracovalo, hlavně na té od Honzy, který měl v sobotu těžký pád a motorka je hodně poškozená, ale vše se stihne do startu pondělní 8.etapy ze Salty do Belénu připravit.“ Tým Moto Racing Group také zaznamenal, že jak vždy Dakar charakterizoval písek a pouště, tak letos je to o vodě, rozlitých řekách, prudkých bouřkách a záplavách. Jeho asistenční vozy se musely brodit, aby se vůbec dostaly z bivaku do bivaku.

Zatím nejrychlejší český jezdec na letošní Rallye Dakar Ondra Klymčiw natočil v neděli krátké video s poděkování do Čech za podporu, kterou mu fanoušci z celé republiky neustále poskytují. „Jsme v půlce závodu, konečně na pořádným signálu. Strašně moc bych vám fanouškům chtěl poděkovat. Makáte úplně skvěle. Strašně mě to žene dopředu. Popravdě díky signálu nejsem úplně moc na příjmu, takže to za mně více méně řešej kluci, ale když jsem na signálu, tak se podívám. Ještě jednou vám chci poděkovat, strašně si vážím vaši podpory a doufám, že v druhé polovině Dakaru vám to vrátím," řekl jezdec Husqvarny.

Náš tip

Tipovačka Rally Dakar: Tipujte s námi pořadí jezdců Rally Dakar a vyhrajte jednu ze zajímavých cen.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist