Tipujte na výsledky čtrnácti etap Rally Dakar 2018

V sobotu 6.ledna startuje v peruánské Limě nejtěžší etapový závod světa Rally Dakar 2018, který má celkem čtrnáct etap. Můžete tipovat na výsledky každé z etap kategorie motocyklů a ti nejlepší získají ve finále zajímavé ceny od partnerů naši soutěže. Závod končí 20.ledna v argentinské Córdobě.

Ve 40.ročníku Rally Dakar startuje celkem 142 motorkářů a mezi nimi také závodníci a týmy z České republiky. Na startovní listině je celkem osm Čechů – #22 Ondřej Klymčiw; #37 Milan Engel; #43 David Pabiška, #75 Rudolf Lhotský; #82 Petr Vlček; #88 Jan Veselý; #90 Gabriela Novotná; #91 Jan Brabec. Na startu je jeden Slovák #9 Štefan Svitko.

Ten kdo chce tipovat na výsledky jednotlivých etap Dakaru se musí nejdřív na webu Motorkáři.cz zaregistrovat. Pokud už registraci má, tak následně přihlásit ve své administraci do soutěže Dakar Rally 2018. Postup je naprosto stejný, jaký známe z tipovačky MotoGP nebo WSBK.

V podzáložce “Tipovačka“, která je standardní součástí menu nabídky jednotlivých motocyklových disciplín sekce SPORT, můžeme po jejím otevření vidět čtveřici partnerů tipovací soutěže, kteří pro nejlepší tři tipaře (Dakar 2018) připraví zajímavé ceny. Následuje aktuální seznam jednotlivých etap s možností přímého vložení vašich tipů a tabulka průběžného hodnocení jednotlivých tipujících.

Jak na to?

Je možné vkládat výsledky na každou konkrétní etapu. Můžete vložit pět tipů na pořadí jezdců dané etapy nebo třeba na pořadí českých závodníků.

Jak probíhá vyhodnocení?

Za shodu jsou 3 body, chyba o jednu pozici je za 2 body a chyba o dvě pozice je za 1 bod.

Jak počítáme body?

Tip na výsledek: 1. GONCALVES Paulo; 2. PRICE Toby; 3. QUINTANILLA Pablo; 10. KLYMČIW Ondřej; 12. PABIŠKA David

Výsledek etapy: 1. PRICE Toby; 3. QUINTANILLA Pablo; 5. GONCALVES Paulo; 10. KLYMČIW Ondřej; 11.PABIŠKA David

Bodový zisk za tip je vypočten následovně – 0+2+3+3+2= 10 bodů

Vyhodnocení celé soutěže?

Vyhodnocení výsledků jednotlivých etap proběhne v poledne vždy až druhý den po skončení příslušné etapy. Na pozdější změny v pořadí jezdců jednotlivých etap následkem penalizací a podobně nebude brán zřetel. Po skončení poslední etapy Dakar Rally 2018 dojde k finálnímu vyhodnocení a oslovení čtenářů, kteří obsadili první tři místa.

Sponzorem tipovací soutěže Rally Dakar 2018 je:

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist