Speciální KTM na počest Kurta Caselliho

Pro ty co nevědí, Kurt Caselli byl off-roadový motocyklový závodník, který zemřel před necelým rokem při havárii během závodu International Baja 1000. Na počest jeho a jeho krátké, ale o to úspěšnější kariéry, založila rodina nadaci Kurt Caselli Foundation, zabývající se bezpečnostní off-road jezdců a závodníků na motocyklech.

Kromě toho vznikl i jeden jediný motocykl z dílen KTM a Rolanda Sandse, který našel svůj základ v sériové motokrosové 450SX-F. Původní sériový bajk byl však od základu překopán a vzniknul vskutku elegantní stroj s retro designem, oslavující historii závodů v terénu. Podle stavitele se jedná o perfektní skloubení spolehlivosti a funkčnosti moderních motokrosových motorek, a stylu, který dominoval sedmdesátým létům. Za zmínku rozhodně stojí například hliníková, ručně vyrobená nádrž nebo boční panely s číselnými tabulkami. Mnoho věcí je naopak současných a jedná se o díly, které na svých závodních strojích preferoval sám Kurt.
Ještě lepší je, že tento ojedinělý kousek míří do aukce. Motocykl na počest Kurta bude vydražen již 7. listopadu v Californii a kompletní výdělek z aukce půjde právě na zmíněnou nadaci Kurt Caselli Foundation.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):
Motokatalog.cz



TOPlist