SP Moto se loučí s Dakarem 2014

Česko-slovenský tým SP Moto MRG poslal zřejmě poslední krátké věty z Rally Dakar, než se s Jižní Amerikou definitivně rozloučí a poletí domů podělit se o zážitky se svými nejbližšími, rodinou a fanoušky.

„Jsme v cíli Dakaru 2014! Štefan celkově devátý, David na 18. místě a poosmé v řadě na cílové rampě! Oba naši borci přejeli cílovou rampu společně, převzali ocenění a nyní nás čeká týmová večeře a "malá" oslava. Celý tým moc děkuje za vaši podporu!,“ píše se na Facebooku týmu, který zásluhou slovenského jezdce Štefana Svitka a Čecha Davida Pabišky dělal v posledních čtrnácti dnech tolik radosti fanouškům v našich krajích. 


Osmatřicetiletý Liberečák David Pabiška si při osmém startu na Rallye Dakar připsal nejlepší výsledek v kariéře. Obsadil v konečném hodnocení 18. místo a poprvé se tak prosadil do elitní dvacítky. “Je to pro mě neskutečné zadostiučinění za dlouholetou dřinu. Na osmý pokus se mi podařilo udělat velký úspěch a myslím, že mě to nastartovalo k další činnosti," řekl Pabiška v rozhovoru pro Radiožurnál krátce pro projetí cílovou rampou. V příštím roce by Pabiška rád tým rozšířil o dalšího motorkáře. Chtěl by přivítat nějakého nového kluka, kterému by začal předávat zkušenosti. Takže, kdo máte zájem, hlaste se!

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist