Šestá etapa Dakaru zrušena

Rallye Dakar má dnes neplánované přerušení. Etapa z Fiambaly do Copiapa byla na základě stabilně špatného počasí v Andách odřeknuta.

Šestá etapa Rallye Dakar z Fiambaly do Copiapa byla v časných ranních hodinách odřeknuta z bezpečnostních důvodů. Pořadatelé jako důvod uvedli přetrvávající špatné počasí. Chilské úřady  byly dokonce donuceny zavřít horský hraniční přechod s Argentinou Paso de San Francisco, který leží ve výšce 4 700 metrů. Trať byla rovněž poškozena sněhem a deštěm.

Jelikož bylo zjištěno, že přejezd jednotlivých účastníků by mohl být rovněž nebezpečný, tak byl zorganizován společný konvoj. Byla rovněž změněna část trasy a sice od chilské hranice, kdy směrem do Diega de Almagra se jelo pouze po hlavní silnici. V sobotu se ale bude startovat normálně z Copiapa sedmou etapou.
Cesta do Chile by byla velmi obtížná hlavně pro jezdce na motocyklu, neboť by museli vyjet v noci za mlhy, aby stihli přijet včas ke startu do rychlostní zkoušky. A především hranice na hoře Paso San Francisco - ve výšce 4 700 metrů - by pro ně byla velmi nepříjemnou překážkou.

Dnešní etapa měla měřit celkem 641 kilometrů, z toho zvláštní zkouška byla naplánovaná na 247 km.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist