Šéf KTM září spokojeností, pochválil i Svitka

Nejen suverénnímu vítězi Australanu Tobymu Priceovi, ale i všem dalším jezdcům na motocyklech KTM poděkoval Alex Doringer, manažer týmu Red Bull KTM Rally Factory Racing, ve svém zhodnocení před týdnem skončeného 38. ročníku Rallye Dakar. KTM získala už patnáctý triumf v řadě a zůstává dominantní silou nejtěžšího motoristického závodu světa. A to i po odchodu do sportovního důchodu legendárního pětinásobného vítěze Dakaru Španěla Marca Comy.

Dakar Rallye 2016 byla pro KTM opět velmi úspěšná: pět jezdců na motocyklech Made in Austria s názvem KTM 450 Rally skončilo v Top 10, dvanáct v Top 20. „Jsem velice hrdý na celý náš tovární tým Red Bull KTM Rally Factory Racing, ale i na další jezdce, kteří na našich motocyklech dojeli po prologu a třinácti náročných etapách až do cíle v argentinském Rosariu. Závod byl velice obtížný a já musím znovu poděkovat i správní radě KTM a KTM Motorsports za nekonečnou podporu, kterou nám poskytují. Odchod Marca Comy nás postavil do nelehké pozice, ale brzy jsem si uvědomil, že se tak otevírají dveře dalším jezdcům mladší generace a je pro nás všechny velkou odměnou, že jsme některé z nich mohli oslavovat na podiu nebo v první desítce Dakaru," začal své hodnocení Alex Doringer.

"Věděl jsem, že Toby je špičkový jezdec s velkým potencionálem a navigátorskými zkušenostmi. Odvedl neskutečný kus práce a já jsem z něj šťastný. Když jsem ho přijímal do týmu, byl jsem rád, že mohu něco udělat pro svého velkého amerického přítele Kurta Caselliho. Ten, než smrtelně havaroval, pořád mne povzbuzoval, abych dal na Dakaru šanci Tobymu a dnes vidíte ten výsledek. Musím říct, že jsem také velmi hrdý na Antoine Mea. Jako pětinásobný vítěz endurového mistrovství světa vzbuzoval velká očekávání, která by ne každý ustál. Ale on jako nováček i přes počáteční nervozitu odjel fantastický závod, navíc byl velmi statečný, když dojel až do cíle potlučený po velmi těžké havárii. Ale on chtěl být s klukama až do cíle, vytvořili si spolu s Tobym během závodu velké osobní pouto. Odměnou pak Meovi bylo sedmé místo v cíli a velké uznání fanoušků i odborníků. Také v tom byl vidět skvělý a inspirativní duch celého týmu," pokračoval jeden z bossů rakouské fabriky.

Alex Doringer také uvedl na pravou míru fakt, že jediný z jezdců továrního týmu, kdo nesplnl očekávání, byl Jordi Viladoms na 17. příčce konečného pořadí. Španělský veterán ale údajně odjel celou rallye nemocný. „I tak byl ale neskutečně důležitý pro celý tým, hlavně svými radami mladším jezdcům a nováčkům. A potom tady máme Laiu Sanz. Ona je zkrátka světový unikát, obrovská bojovnice. Všichni k ní máme velký respekt a jsme hrdí, že ji máme ve svém týmu. Nezajela sice výsledek, po jakém toužila, ale když uvážíte, že dojela se zlomenou klíční kostí, odvedla fantastickou práci. Jsme také superšťastní za Štefana Svitka, že dojel na jednom z našich customer biků na podium. To je to, kvůli čemu tady všichni jsme..”



 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist