Probuzení Ondry Klymčiwa bylo o den odloženo

Ondřej Klymčiw má za sebou další den v nemocnici v peruánské Limě. Včera večer našeho času ho měli lékaři probudit z umělého spánku, ale to se nakonec o den odkládá. V tuto chvíli ještě český závodník podstoupí magnetickou rezonanci, ale jinak je jeho stav dobrý. Více informací přinese tým Klymčiw Racing zase zítra.

Další den v nemocnici v Limě má za sebou český motocyklový závodník na Rally Dakar Ondřej Klymčiw. Ondra si při pádu ve třetí etapě letošního jubilejního 40. ročníku přivodil těžká zranění a musel být převezen do nemocnice v hlavním městě Peru v Limě. Zdravotní stav dvaatřicetiletého jezdce se každým dnem zlepšuje a nejsou tu žádné komplikace. Po několika vyšetřeních bylo zjištěno, že má zlomené dva obratle, pohmožděné plíce a musel být uveden do umělého spánku. Včera večer ho měli lékaři probudit z umělého spánku, ale to se nakonec odkládá na dnešek. V tuto chvíli Ondra ještě podstoupí magnetickou rezonanci, ale jinak je jeho stav dobrý. Tým Klymčiw Racing všem děkuje za pozitivní zprávy a podporu, kterou Ondrovi posíláte.

Ostatní závodníci týmu Klymčiw Racing se mezi tím vydali do páté etapy. Ta vedla z města San Juan de Marcona do Arequipy. Na měřené trase dlouhé 266 km pro motorky je opět čekaly hlavně písčité terény. Poté následoval dlouhý přesun do bivaku. Nejlepší čas v cíli z trojice závodníků týmu měl Petr Vlček, který etapu zvládl za 5:02:43 hod., který ho se ztrátou na vtěze 1:43:01 hod. zařadil na 56. místo. Petr do etapy startoval z 64. místa a v polovině se dostal až na 56. místo. V dalším měřeném úseku dvě pozice ztratil, ale ty opět dohnal v poslední části trasy. Díky tomu se v celkovém hodnocení po pěti etapách posunul na 61. místo.

Jako druhý do cíle dorazil Američan Bill Conger v čase 6:03:15 se ztrátou 2:43:33 hod. na vítěze Španěla Joana Barredu Borta. S tím se zařadil na 86. místo v této etapě. Celkově si také dost polepšil a je na 86. místě. Bill do etapy startoval z 92. místa, poté devět míst ztratil, ale v dalších úsecích začal postupně získávat lepší rychlost a začal stahovat pozice soupeřů. První česká motocyklová závodnice na Dakaru Gabriela Novotná startovala z 91. místa a celý den se pohybovala na hranici stovky. V úvodu etapy byla i před svým týmovým kolegou Billem Congerem. Včerejší etapu nakonec dojela na pěkném 92. místě ve ztrátě 3:40:50 hod. a čase 7:00:32 hod.. Celkově se dostala na 90. místo.

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist