Potlučený Milan Engel už je z nemocnice venku

Dobrá zpráva z českého týmu Moto Racing Group: Milan Engel, který ošklivě havaroval v 11. etapě a musel vzdát letošní Dakar, už byl propuštěn z nemocnice. Naštěstí jeho pád dopadl bez vážnějších zranění. Je ale potlučený a dost ho bolí záda. Důležité ale pro něj je, že může být s týmem a nemusí zůstávat v nemocnici. To je u všech sportovců stejné a u motocyklových závodníků zvlášť...

Milan Engel, několikanásobný endurový mistr České republiky a účastník Šestidenní, podle svých slov "nepřijel do Jižní Ameriky dojet, ale závodit“. „Než dojet na jistotu někde 35. až 40., je lepší skončit s pocitem, že jsem do toho dal vše a byl konkurencí pro světovou špičku,“ nechal se slyšet před startem letošního Dakaru. A svá slova i naplnil. Etapu po etapě se zlepšoval a měl našlápnuto do první dvacítky celkového pořadí. Před kritickou 11. etapou se držel na 24. příčce.

„Jedenáctá etapa pro mě nedopadla nejlíp. Skončil jsem svůj čtvrtý Dakar a nedojel jsem ho do cíle. Etapa to byla velmi náročná. Jeli jsme po po autech a kamionech a zrovna, když jsem jel po takový kamenitý cestě asi šedesátkou, možná i víc, nakopla mě motorka a já z toho vystoupil. A ještě mě motorka dorazila na zemi. Takže to nebyl příjemnej pád a strašně mě to bolelo. Jenom jsem ležel na zemi a čekal na pomoc, než někdo přijede. Trvalo to asi pět minut. No, pak mi přivolali vrtulník, posléze jsem s ním letěl do Fiambaly a odsud do San Juanu, kde jsem měl vyšetření. Tam zjistili, že mi vlastně nic není. Jsem jenom nahmožděnej a strašně mě bolí celý tělo," vyprávěl Engel po návratu do bivaku.

 

"Není to nic příjemnýho a moc mě to mrzí, protože jsem se cejtil dobře v tý etapě a cítil jsem, že se ještě dostanu do tempa a ten výsledek tam bude. To dvacátý místo že prostě zachytím. Ale to se nepodařilo. Hrozně mně to mrzí a chtěl bych se omluvit svým sponzorům a celýmu týmu, že to tak dopadlo. Je to prostě o štěstí a já to štěstí neměl v tý etapě. Ale když chcete být vepředu, tak tam záleží už jen na malých chybičkách a je to hrozně o štěstí a zrovna jsem já to štěstí neměl. Nepřijel jsem na Dakar dojet, ale chtěl jsem hlavně výsledek. Jinak jsem celej zdravej a uvidím, jak je na tom motorka. Ale je asi celá rozbitá,“ uvedl Milan Engel na týmovém videu.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Etien přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist